Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα

  • Κυριακή, 28 Απρίλιος 2019 10:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Αδιαμφισβήτητα η μαγειρική σόδα μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που θα πρέπει να αποφεύγετε να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Ο λόγος είναι ότι η μαγειρική σόδα έχει λειαντική δράση και γι' αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Δείτε κάποια μέταλλα στα οποία θα πρέπει να την αποφεύγετε εντελώς.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Ακόμη κι αν κάποιος σας έχει πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, όσοι ασχολούνται με την πέτρα ισχυρίζονται το αντίθετο. Η επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.