Μακιγιάζ: Πέντε κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τα 40

  • Κυριακή, 28 Απρίλιος 2019 10:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας τείνει να γίνεται πιο ευαίσθητο και να εμφανίζει λεπτές γραμμές. Προκειμένου να δείχνετε φρέσκια και λαμπερή πρέπει να κάνετε μικρές αλλαγές στο μακιγιάζ σας.

Ξεκινήστε πετώντας την πούδρα σας, η οποία σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη. Προκειμένου το δέρμα σας να δείχνει νεανικό προτιμήστε ένα καλό foundation, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε αφού εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

*Aποφύγετε τις σκούρες και έντονες αποχρώσεις κραγιόν όπως τα βαθύ κόκκινο, το μωβ και το καφέ που κάνουν τα χείλη σας να μοιάζουν μικρότερα. Προτιμήστε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν περισσότερο στα φυσικά σας χρώματα.

*Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν σκούρο ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά τους προκειμένου να κάνουν το πρόσωπό τους να μοιάζει πιο αδύνατο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δείχνει αφύσικο, για αυτό προσπαθήστε να εφαρμόσετε το ρουζ σας στα σημεία που κοκκινίζετε όταν γελάτε.

*Τα φρύδια γίνονται πιο λεπτά λόγω της φυσικής απώλειας τρίχας καθώς μεγαλώνετε. Για αυτό φροντίστε να «γεμίζετε» με ένα ειδικό μολύβι τα σημεία στα οποία υπάρχουν κενά. Τα καλοσχηματισμένα και «γεμάτα» φρύδια θα σας χαρίσουν νεανική όψη.

*Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να εμφανίσετε μαύρους κύκλους. Παρόλα αυτά, ένα concealer δεν είναι η λύση στο πρόβλημά σας, καθώς είναι πολύ πιθανό να τονίσει ακόμα περισσότερο τους μαύρους κύκλους. Επιλέξτε ένα προϊόν με λεπτόρρευστη υφή, χρησιμοποιήστε μία μικρή ποσότητα και εφαρμόστε το με ένα πινέλο προκειμένου να διανείμετε ομοιόμορφα το χρώμα.

*Το μολύβι μπορεί να κάνει τα μάτια σας να μοιάζουν μικρότερα και να τονίσει τις λεπτές γραμμές κάτω από αυτά. Προκειμένου να μην δείχνετε κουρασμένη, καλό είναι να το αποφύγετε.

Πηγή: Reader’s Digest