To υλικό από την κουζίνα μας που αλλάζει την όψη της επιδερμίδας μας

  • Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 09:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Στην ομορφιά κανόνες δεν υπάρχουν: κάθε γυναίκα ορίζει τους δικούς της και η σύγχρονη γυναίκα τολμάει να πειραματιστεί με την skincare ρουτίνα της.

Ρωτάει, αναζητά και επενδύει στα καλύτερα προϊόντα της αγοράς: ωστόσο, λέει ναι και στις DIY συνταγές, με εκλεκτά συστατικά που υπάρχουν στην κουζίνα.

Υλικά που αν κοιτάξουμε στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι γιαγιάδες μας και το πρόσωπό τους ήταν πραγματικά λαμπερό.

Ένα από τα συστατικά που πρέπει να ξεχωρίσουμε και να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά είναι το μέλι. Ένα συστατικό πολύτιμο για τη διατροφή μας αλλά και εξίσου ευεργετικό στην περιποίηση της επιδερμίδας. 

Αν αναζητήσουμε DIY συνταγές θα δούμε ότι πρωταγωνιστεί και αυτό γιατί το συγκεκριμένο συστατικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλάζει ριζικά την όψη του δέρματος.

Ας αναφερθούμε όμως αναλυτικά στις ιδιότητες του μελιού, που το κάνουν τόσο ξεχωριστό.  Έχει αντιβακτηριακές, προβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ενυδατικό. Ενδείκνυται για παθήσεις δέρματος όπως έκζεμα και ακμή και μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και μικρές πληγές.

Η πιο γνωστή και διαδεδωμένη χρήση του στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ως καθαριστικό.

Βασική προϋπόθεση να έχουμε αφαιρέσει αρχικά το υπερβολικό μακιγιάζ και να έχουν μείνει ουσιαστικά υπολείμματα. Το εφαρμόζουμε σε υγρό δέρμα και κάνουμε απαλό μασάζ μέχρι να λιώσει. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε με καθαρή πετσέτα. Άμεσα το δέρμα γίνεται πιολείο και απαλό.

Επίσης, το μέλι είναι ιδανικό και για δέρματα που έχουν δυσχρωμίες και κηλίδες. Είτε μόνο του ως καθαριστικό ή απλά ως βασικό συστατικό σε κάποια DIY συνταγή μάσκας ή απολέπισης, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, περίπου τριών εβδομάδων, οι κηλίδες στο πρόσωπο εξαφανίζονται. Παράλληλα, η υφή του δέρματος αλλάζει πλήρως και γίνεται πιο απαλή, σχεδόν βελούδινη.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία DIY συνταγή με μέλι, σας προτείνουμε τη συγκεκριμένη μάσκα.

Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο λάδι χρησιμοποιείται για DIY συνταγές-λάδι καρύδας-, 1/2 κουταλιά κανέλα και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας, με απαλές, ανοδικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τέλος σκουπιστείτε με μία καθαρή πετσέτα.

Μην ξεχνάτε όταν χρησιμοποιείτε φυσικά συστατικά να δοκιμάζετε μια μικρή ποσότητα σε κάποιο σημείο στο χέρι σας, για τυχόν αλλεργίες!

bovary.gr