Aποβάλλετε το στρες και ξυπνήστε τις αισθήσεις σας -Αρωματίσετε τον χώρο σας φυσικά με αιθέρια έλαια!

  • Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

 

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το στρες. Παράλληλα όμως, θα τονώσουν το σώμα σας και θα «ξυπνήσουν» τις αισθήσεις σας. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα κορυφαία έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε μετά από μία κουραστική ημέρα. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι τα αρώματά τους μπορούν να σας αναζωογονήσουν και να σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε, χαρίζοντας πνευματική διαύγεια.

Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Τα έλαια από εσπεριδοειδή γενικά φημίζονται για τις ικανότητες τους να ενισχύουν τη διάθεση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιμονένια. Θα σας ανακουφίσουν από το στρες και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη διάθεσή σας. Χάρη στη γεύση και το άρωμά του, το αιθέριο έλαιο λεμονιού μπορεί να είναι μία εξαιρετική προσθήκη σε συνταγές, συμβάλλοντας στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού. Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε ελάχιστη ποσότητα και να φροντίζετε να το διαλύεται πάντα, όπως άλλωστε και όλα τα αιθέρια έλαια.

 

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Αποτελεί ένα ιδανικό έλαιο, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, ενώ μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη επηρεάζουν τον οργανισμό σας και μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία σας. Η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε φυσικά τα επίπεδα των ορμονών σας. Παράλληλα, έχει αντιφλεγμονώδη και αναπλαστική δράση.Αιθέριο έλαιο μέντας

Το αιθέριο έλαιο μέντας ταιριάζει ιδανικά με τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι, και θα σας αναζωογονήσει αμέσως. Μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξής σας και να συμβάλλει στην καλή πέψη. Παράλληλα, θα τονώσει τη διάθεσή σας και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους.

Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω έλαια για να αρωματίσετε τον χώρο σας φυσικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέστε δύο σταγόνες από το καθένα σε μία ειδική συσκευή που λειτουργεί με νερό. Έτσι, θα κάνετε τη δική σας αρωματοθεραπεία, απολαμβάνοντας τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων που επιλέξατε.

Πηγή: mindandbodygreen.com