Nηστίσιμα σπανακοπιτάκια

  • Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια συνταγή για τραγανά σπανακοπιτάκια που θα νοστιμίσουν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ισως οι περισσότεροι στην Ελλάδα να μην ακολουθούν τη νηστεία της Σαρακοστής, όμως συχνά επιλέγουν νηστίσιμα φαγητά λίγο πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η νηστίσιμη σπανακόπιτα είναι σαφέστατα μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές της νηστείας. Εδώ, την ετοιμάζουμε σε μικρά πιτάκια σε τραγανό φύλλο κρούστας.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. σπανάκι
1 μέτριο πράσο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
Αλάτι/Πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο να μαραθούν. Συμπληρώνουμε το σπανάκι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο και καυκαλήθρες και αποσύρουμε από τη φωτιά

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστα δύο, δύο και κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος με πλάτος όσο η παλάμη μας. Βάζουμε μια καλή ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα, διπλώνοντας ώσπου να φτάσουμε στην άλλη άκρη του φύλλου. Περνάμε τις άκρη του φύλλου με λίγο νερό και πιέζουμε να σφραγίζουμε την ένωση.

Στρώνουμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο νερό και λάδι. Ψήνουμε στους 200oC για περίπου 20’ λεπτά να πάρουν χρώμα.
iefimerida.gr