Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά

  • Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 12:27
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Οι αγκινάρες είναι στην καλύτερή τους εποχή και αυτή η συνταγή αναδεικνύει όλη τους τη γεύση.


Τα λαχανικά της άνοιξης κάνουν δειλά, δειλά την εμφάνισή τους σε λαϊκές αγορές και δίνουν έμπνευση για νέες συνταγές. Η αγκινάρα είναι τον Απρίλιο στα καλύτερά της και εμείς ετοιμάζουμε γεμιστές καρδιές με ρύζι και λαχανικά.

Υλικά
Για το ρύζι: 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακάς
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1 κ.σ. άνηθος
5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
Για τις αγκινάρες: 10 μέτριες φρέσκες αγκινάρες
Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Πάπρικα σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Γεμιστές καρδιάς αγκινάρας με ρύζι, αρακά και καρότο / Φωτογραφία: Shutterstock
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές τους σε νερό με λεμόνι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να κοχλάσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες για μισή ώρα με 40’ λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι και τον άνηθο.
Συμπληρώνουμε τον ζωμό ζεστό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με μια πετσέτα να τραβήξει τα υγρά.
Τα υλικά του πιάτου θα είναι έτοιμα σχεδόν ταυτόχρονα. Γεμίζουμε τις καρδιές με μια καλή ποσότητα ρύζι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Πηγή: iefimerida.gr