7 συμβουλές για τραγανά και μυρωδάτα Πασχαλινά κουλουράκια

  • Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 08:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το φετινό Πάσχα θα πλάσουμε με τα χεράκια μας τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Για σίγουρη επιτυχία θα χρειαστεί να αγοράσετε εκλεκτά υλικά και να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας βήμα-βήμα.

1. Ξεκινάμε με τον πιο βασικό κανόνα στη ζαχαροπλαστική: οι σωστές αναλογίες είναι η αρχή για ένα επιτυχημένο γλυκό! Οπότε ζυγίζετε ή μετράτε όλα τα υλικά της συνταγής πριν ξεκινήσετε την ανάμειξη και κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ. Επίσης, όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

2. Για τραγανά κουλουράκια χτυπάτε για αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και συνεχίζετε προσθέτοντας τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά.

3. Τα πασχαλινά κουλουράκια αγαπούν τα αρώματα εσπεριδοειδών, γι αυτό μην παραλείψετε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

4. Τα κουλουράκια, όπως και όλες οι ζύμες που θέλετε να είναι τριφτές και αφράτες, θέλουν ελάχιστο ζύμωμα και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις πρέπει να προστίθεται σταδιακά, προκειμένου να μπει τόσο όσο χρειάζεται για να ενωθεί με το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Αν βάλετε όλη τη συνιστώμενη ποσότητα αλευριού, αλλά η ζύμη σας φαίνεται ότι δεν πλάθεται, μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι, απλά αφήστε τη για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα να «ξεκουραστεί».

5. Για να δώσετε σχήμα στα κουλουράκια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, φροντίζοντας να παίρνετε όσο γίνεται ίδια ποσότητα κάθε φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Πλάθετε τη ζύμη σε κορδονάκια και κατόπιν τους δίνετε σχήματα της επιλογής σας.

6. Αφού τελειώσετε με το πλάσιμο, τα αραδιάζετε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε τα κουλουράκια με χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνετε ένα – ένα τα ταψιά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

7. Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά και τα φυλάτε σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

olivemagazine.gr