Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

  • Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 12:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα ξεχωριστό πρασόρυζο, με σέλινο και αβγολέμονο, αλλά με κόκκινο χρώμα χάρη στον πελτέ ντομάτας. Ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′

της Νικης Μηταρέα

Υλικά
2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό σέλινο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
1 αβγό
xυμό από 1½ λεμόνι

Διαδικασία
Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.

Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.

Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο