Γιορτάζει τον Απρίλη με δύο εικαστικά εργαστήρια το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

  • Κυριακή, 14 Απρίλιος 2019 09:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Με δύο πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια, γιορτάζει τον Απρίλιο, τον μήνα της Άνοιξης και του Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη, που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες. “Το Ανοιξιάτικο Εργαστήριο -τονίζεται σε ανακοίνωση-θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00”.

Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, θα αποχαιρετήσουμε τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ.

Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.

Την Μ. Τετάρτη, στις 11:00, τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη μας εμπνέουν και πάλι για να στολίσουμε τις ξεχωριστές μας λαμπάδες.

Μαζί θα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουμε στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουμε τις λαμπάδες μας”.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.

Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.

Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00΄-17:00΄).