Γλειφιτζούρια σοκολάτας με πραλίνα και μπισκότο

  • Τρίτη, 9 Απρίλιος 2019 17:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Εκμεταλλευτείτε σωστά το μπαγιάτικο κέικ ή το κέικ που δεν πέτυχε και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά γλειφιτζούρια με σοκολάτα! Εκτός από εντυπωσιακά είναι και πεντανόστιμα

Προετοιμασία: 0:15′ Πανεύκολη Μερίδες: 50 τεμ.

Υλικά 
8 φέτες κέικ
1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα γεμιστά
250 γραμ. μερέντα
1 συσκευασία (300 γρ. ) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
100 γραμ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Για το γαρνίρισμα
τριμμένα μπισκότα γεμιστά
σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας

Εκτέλεση
Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη. Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.

Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει την υφή πλαστελίνης, ώστε να πλάθεται.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30′ ή στην κατάψυξη για 10′ για να σφίξουν.

Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν. Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!

argiro.gr

Αφηστε καποιο σχολιο