Πήραν χρηματοδότηση 300.000 δολαρίων με κάτι που έμαθαν από την… Μπιγιονσέ

  • Δευτέρα, 8 Απρίλιος 2019 13:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

«Shark Tank» το λένε και είναι ένα ριάλιτι που προβάλλεται στο αμερικανικό δίκτυο ABC από το 2009, στο οποίο επίδοξοι επιχειρηματίες παρουσιάζονται ενώπιον μιας επιτροπής επενδυτών και προσπαθούν να τους πείσουν να χρηματοδοτήσουν τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Σε αυτή την εκπομπή ήταν να εμφανιστούν κάποιοι Kristoffer Quiaoit και Victor Macias, οι οποίοι έφτασαν νωρίς-νωρίς στο στούντιο γεμάτοι αγωνία. Μόνο που είδαν άλλους χίλιους ανθρώπους να στέκονται στην ουρά, περιμένοντας να περάσουν από την προκαταρκτική επιτροπή που έδινε ή όχι το πράσινο φως για την επόμενη φάση.

Οι δύο νεαροί ήξεραν πως κάτι έπρεπε να κάνουν για να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Οι δύο νεαροί είναι σήμερα οι ιδιοκτήτες της Nui, μιας πετυχημένης εταιρίας που φτιάχνει μπισκότα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Έτσι ήρθαν κι εκείνη την άνοιξη του 2018, με τα κουλουράκια τους ανά χείρας. Μόνο που αυτοί ήξεραν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν για να περάσουν αυτή την πρώτη φάση του ξεδιαλέγματος. Άρχισαν να προσφέρουν μπισκοτάκια στα μέλη της επιτροπής, τίποτα το φοβερό δηλαδή. Όπως το ανακαλεί ο Quiaoit, πήγαιναν και τους έλεγαν: «Έι, δεν προσπαθώ να σε δωροδοκήσω ή κάτι τέτοιο, αλλά ξέρω πως θα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για σένα και πως θα πεινάσεις. Ορίστε λοιπόν μερικά κουλουράκια».

Αν και πόσο δούλεψε το τρικ, κανείς δεν ξέρει, οι δυο τους πέρασαν ωστόσο στην επόμενη φάση και προσκλήθηκαν στο πλατό της εκπομπής μερικούς μήνες αργότερα. Όταν αρνήθηκαν και πάλι να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους.

Τώρα προετοιμάζονταν μέρα-νύχτα για μήνες και μήνες ώστε να αποκτήσουν ευφράδεια στην παρουσίαση και να διώξουν τον κακό σύμβουλο του άγχους. Στις πολύωρες πρόβες τους λοιπόν είναι που εφάρμοσαν μια τεχνική της Μπιγιονσέ, την οποία είχε αποκαλύψει στον Τύπο ο προηγούμενος εκπαιδευτής της. Τι έκανε; Την έβαζε να τρέχει και να τραγουδά ταυτοχρόνως, μέχρι που να μην κόβεται η φωνή της και το τραγούδι της να βγαίνει σωστό και αβίαστο.

Οι ιδρυτές της Nui έκαναν το ίδιο, «πειράζοντάς» το ελαφρώς: αυτοί έπιναν κουβάδες καφέ και έκαναν γυμναστική ώστε να αυξήσουν τον καρδιακό τους ρυθμό και να μάθουν πώς να παρουσιάζουν το προϊόν τους χωρίς να τους κόβεται η ανάσα. Γιατί ήξεραν πως τη μεγάλη στιγμή θα είχαν άγχος και οι λέξεις δεν θα έβγαιναν από το στόμα τους.

Κι έτσι «νιώσαμε κάποια στιγμή πως είμασταν έτοιμοι για τα πάντα», θυμάται ο Quiaoit. Όταν άνοιξαν λοιπόν οι πόρτες της σκηνής του «Shark Tank» εκείνο το καλοκαίρι, και οι δυο τους είχαν το άγχος που περίμεναν πως θα έχουν.

«Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά! Δεν είχα νιώσει ποτέ τόση αδρεναλίνη να κυλά στο αίμα μου», λέει ο νεαρός, «ένιωθα όμως και πολύ άνετα, γιατί ήταν ακριβώς ό,τι περιμέναμε. Περιμέναμε να έχουμε άγχος και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό».

Το επεισόδιο βγήκε στον αέρα τον Νοέμβριο του 2018, οι δύο νεαροί έλαβαν δύο προσφορές από τους πέντε επενδυτές του πάνελ και επέλεξαν τελικά την πρόταση του προσκεκλημένου «καρχαρία» Άλεξ Ροντρίγκεζ, αρραβωνιαστικού πλέον της Τζένιφερ Λόπεζ, ο οποίος είπε πως το κορίτσι του λατρεύει τα μπισκότα.

Τους έδωσε 300.000 δολάρια για το 25% της εταιρίας. Πριν τελειώσει η χρονιά, η Nui είχε μετρήσει κέρδη της τάξης των 1,4 εκατ. δολαρίων…

newsbeast