Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

  • Κυριακή, 7 Απρίλιος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το ελαιόλαδο στα γλυκά θα μπορούσε να συμπεριληφθεί, ως ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ζαχαροπλαστικής που δίνουν ταυτότητα και διαφοροποιούνται από τα γλυκά άλλης προελεύσεως.

Απολαύστε μία δυνατή γευστικά μους σοκολάτας με εξαιρετικά καλά υλικά.

Συνταγή για μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

270 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
170 γραμμ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
7 αβγα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
130 γραμμ. ζάχαρη
30 ml μπράντι
ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι

Εκτέλεση

Λιώσε τη σοκολάτα σε σκεύος μπεν μαρί. Κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και πρόσθεσε το μπράντι. Χτύπησε τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά με πλαστικό κουτάλι. Χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τη στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ανακατεύοντας απαλά. Μοίρασε τη μους σε ατομικά μπολ και διατήρησέ τη στο ψυγείο.

Πηγή: missbloom.gr

Αφηστε καποιο σχολιο