Κέικ κακάο με λευκή σοκολάτα

  • Σάββατο, 6 Απρίλιος 2019 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ενα κέικ με κομμάτια λευκής σοκολάτας, απλό αλλά φανταστικό! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 1:00′ Εύκολη Μερίδες: 14

Υλικά 
250 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
200 γραμ. καστανή ζάχαρη
200 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 0-2% (σε θερμ. δωμ.)
2 βανίλιες
400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
160 γραμ. κακάο
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
100 γραμ. σταγόνες ή κομματάκια λευκή σοκολάτα
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Για το κέικ με λευκή σοκολάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μεγάλη στρογγυλή ή μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 1-2΄. Προσθέτουμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν για 4-5΄.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο αυγό. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Προσθέτουμε 1 κ.σ αλεύρι και το γιαούρτι. Αυτό το κάνουμε για να μην κόψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα υγρά υλικά και με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στη σιμιζαρισμένη (βουτυρωμένη και αλευρωμένη) φόρμα.

Ψήνουμε για περίπου 60΄, μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή και καθαρή από το κέντρο του κέικ. Μάθετε όλα τα μυστικά για να φτιάχνετε πάντα τα πιο τέλεια κέικ.

Αφήνουμε να σταθεί για 15΄στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

argiro.gr