Όλη η Κρήτη ενώνεται γύρω ... από ένα τσικάλι! - 58 σύλλογοι και αμέτρητοι άνθρωποι στο 7ο Φεστιβάλ

  • Παρασκευή, 5 Απρίλιος 2019 09:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με την συμμετοχή 58 πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών και τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί  το ετήσιο αντάμωμα του 7ου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 7 Απριλίου 2  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Πεδιάδος.

[7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας] Το αντάμωμα θα ξεκινλήσει στις 10.30 το πρωί και θαδιαρκέσει όλη μέρα ενώ για το κοινό η είσοδος θα είναι ελευθερη μετά τις 1.30 μετά το μεσημέρι.

Την εκδήλωση  οργανώνουν το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης,αντλώντας δύναμη από την λαική παράδοση του τόπου και  με στόχο την προβολή του του προτύπου της διατροφής του νησιού.

Ο χώρος του Διεθνούς Εκθεσιακού  Κέντρου Κρήτης,θα μεταμορφωθεί σε ένα “περιβόλι” γεμάτο παραδόσεις με μοσχοβολιστές εικόνες και αρώματα ξεχωριστά.

Κάθε σύλλογος θα παρουσιάσει την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου του και όσοι επιλέξουν να είναι κοντά μας εκείνη τη μέρα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά, παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας αλλά και το αφιέρωμα στην διατροφή του 17ου αιώνα, με προϊόντα-κουζίνα, που παραπέμπουν στην εποχή του Ερωτόκριτου.