Οι πιο διάσημοι σιαμαίοι του κόσμου έγιναν 18 και είναι ευτυχισμένοι

  • Παρασκευή, 5 Απρίλιος 2019 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

«Δώρο Θεού» χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους οι Shivanath και Shivram Sahu που έκλεισαν μόλις τον 18ο χρόνο της ζωής τους.

Οι σιαμαίοι έγιναν ευρύτερα γνωστοί το 2014 και πλέον τα βίντεο από τη ζωή τους είναι viral. Μιλάμε για περισσότερα από 160 εκατομμύρια views ανά βίντεο!

Εκείνοι λένε πως δεν είναι λίγοι οι γιατροί που τους έχουν προσεγγίσει για να τους χωρίσουν χειρουργικά και να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή. Μόνο που τα αγόρια λένε μονίμως «όχι», αν και πλέον παραείναι μεγάλοι για μια τέτοια εγχείρηση.

Παρά το γεγονός ότι είναι άνεργοι, και πιθανότατα θα παραμείνουν έτσι, όπως λένε, είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη ζωή τους.

«Θέλουμε να παραμείνουμε έτσι», λέει χαρακτηριστικά ο Shivanath, «έχουμε ένα πολύ μοναδικό δώρο από τον Θεό. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δύο σώματα, αλλά μία ψυχή».

Τα σιαμαία γεννήθηκαν σε ένα χωριουδάκι της κεντρικής Ινδίας και από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίστηκαν θεϊκές μετενσαρκώσεις. Μοιράζονται το ίδιο στομάχι, έχουν όμως ανεξάρτητους πνεύμονες, καρδιές και εγκεφάλους. Ζουν σχετικά αυτόνομα, μπορώντας να κάνουν πολλές από τις καθημερινές δουλειές, όπως μπάνιο, φαγητό και να ντύνονται χωρίς βοήθεια.

Παρά το γεγονός ότι είναι συνεχώς μαζί και έχουν κάποιες φορές τις διαφορές τους, σπανίως τσακώνονται: «Είμαστε ίδιοι σε μερικά πράγματα και διαφορετικοί σε κάποια άλλα. Έχουμε διαφορετικά γούστα στο τι μας αρέσει να τρώμε και να πίνουμε», λέει ο Shivram.

Ζουν σε μια απομονωμένη κοινότητα, συνεχίζουν ωστόσο να δέχονται επισκέψεις από τα πέρατα της Ινδίας. Η δημοσιότητα που έχουν πάρει δεν είναι όμως πάντα καλή γι’ αυτούς. Το 2016, ας πούμε, τους απαγόρευσαν να πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί λειτουργούσαν λέει ως περισπασμός για τους άλλους μαθητές!

Το μέλλον τους δεν είναι καθόλου ευνοϊκό: «Κανείς δεν είναι πρόθυμος να μας δώσει δουλειά, οπότε δεν έχουμε επιλογές. Έχουμε όμως ένα στρέμμα γης, το οποίο θα χωρίσουμε μεταξύ μας και θα το νοικιάσουμε σε αγρότες», λένε.

Ευτυχώς έχουν δίπλα τους τους γονείς τους, οι οποίοι τώρα που πάντρεψαν τις 6 κόρες τους μπορούν να τους φροντίσουν καλύτερα…

newsbeast