Στρώσε τέλεια το μέικ απ για να διαρκεί όλη μέρα

Λίγο πριν βγεις από το σπίτι, ετοιμάζεσαι έχοντας στόχο μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα που δείχνει φυσική και φρέσκια.

Κι ενώ θες να απλώσεις το μεικαπ σωστά και αριστουργηματικά, κάτι συμβαίνει και δεν σου στρώνει ή δεν μένει εκεί που το θες για πολλές ώρες.

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι έχεις βρει το μέικαπ, foundation ή φον ντε τεν (όπως και να το λες) που θεωρείς ότι ταιριάζει στην επιδερμίδα, αλλά και στις ανάγκες της. Αμέσως μετά πρέπει να βρεις τη σωστή την κίνηση, προκειμένου να μπορέσει κι αυτό να αναδείξει την αποτελεσματικότητα, αλλά και μαγεία του.

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να καταλάβεις είναι ότι όλη η διαδικασία -εφαρμογή μεικαπ- απαιτεί χρόνο και κάποια μικρή τεχνική. Έτσι θα μπορέσει να σου στρώσει, και πάνω απ’ όλα να έχει διάρκεια μέσα στη μέρα. Ιδανικά να διαρκέσει όλη την ημέρα.

Ξεκίνα λοιπόν, βάζοντας στο πάνω μέρος της παλάμης σου μια μικρή ποσότητα μεικαπ (ιδανικά όσο ένα νόμισμα των 50 λεπτών)….

Έπειτα, πάρε ένα νωπό σφουγγαράκι ή ένα πινέλο και πέρνα μοιρασμένη ποσότητα σε μέτωπο, μύτη και μήλα. Άπλωσε προς το πηγούνι, τη γραμμή των μαλλιών και τον λαιμό. Ξεκίνα να το δουλεύεις απαλά και χωρίς να βιάζεσαι. Αφού πετύχεις αυτή την ομοιογενή και τέλεια όψη και παρατηρείς ακόμη κάποιες μικρές ατέλειες (πχ έχεις σπυράκια ή μαύρα στίγματα) πέρασε τοπικά στα σημεία λίγο κονσίλερ.

Έξρα tips

Αν θες ένα ανάλαφρο λουκ, δοκίμασε να αναμείξεις το μεικαπ σου με την ενυδατική, αλλά και λίγο primer με γυαλάδα. Έτσι φτιάχνεις μια ολοδική σου BB cream.
Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μεικαπ, αλλά και στο μακιγιάζ σου,  ψέκασε τέλος όλο το πρόσωπό σου μ’ ένα ενυδατικό σπρέϊ νερού.

beautydiaries.gr

Αφηστε καποιο σχολιο