Αυτοί διακρίθηκαν στον Α’ Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

  • Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 07:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Εκδήλωση του Συλλόγου Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηρακλείου «Κρητών Λόγος  «για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, πραγματοποιηθηκε στην  αίθουσα «Μ. Καρέλλης » του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γεώργιος Καραντινός και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Καρτσάκης.

Μίλησαν για τη σημασία της ποίησης δύο Πανεπιστημιακοί καθηγητές: α) κ. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και β)  κ. Ευαγγελία Αραβανή, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Δημοτικής εκπ/σης.

Στη συνέχεια έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α΄ Παγκρήτιου Διαγωνισμού  Λογοτεχνίας (διήγημα και ποίημα) και η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες. Την απονομή για το 1ο , 2ο και 3ο βραβείο στην ποίηση και στο διήγημα έκαναν οι δύο καθηγητές Πανεπιστημίου.

ΒΡΑΒΕΙΑ  (διηγήματος)

1.- Κυπριωτάκης Βασίλης, από Ηράκλειο, αντιπλοίαρχος Λιμενικού ε.α. το 1ο βραβείο με το διήγημά του: «Εκείνη η νύχτα με το ούτι».

2.- Ροζάκης Ιωάννης, από Χανιά, τ. δ/ντής Αγροφυλακής Κρήτης το 2ο βραβείο με το διήγημά του: «Αλησμόνητα γενέθλια».

3.- Γιατράκη Ρένα, από Ηράκλειο, ζωγράφος εκπ/κός, το 3ο βραβείο με το διήγημά της: «Η πλεξίδα με τα πορφυρά κοχύλια».

Βραβεία (Ποίησης)

1.- Μαζοκοπάκη Ευαγγελία, από Χανιά, φιλόλογος εν ενεργεία, το 1ο βραβείο με το ποίημά της: « Άλωση ψυχής».

2.- Πλατανάκης Γιώργος, από Ηράκλειο, οδοντίατρος, το 2ο βραβείο με το ποίημά του: « Η πύλη της άμμου».

3.- Χετζογιαννάκης Μανώλης, από Ηράκλειο, συντ/χος δάσκαλος, το 3ο βραβείο, με το ποίημά του: « Η εκστρατεία που δεν τελείωσε ποτέ».

ΕΠΑΙΝΟΙ ( διηγήματος)

1.- Μαλανδράκης Μιχάλης, από Χανιά, απόφοιτος Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου, τον Α’ έπαινο για το διήγημά του: «Ψυχρός πόλεμος».

2.-Κουτεντάκης Στυλιανός, από Ηράκλειο, έχει σπουδάσει Ψυχολογία και εργάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Β’ έπαινο για το διήγημά του: «Η ιστορία του Ηλίανθου. Ένα παραμύθι για μεγάλους».

3.- Παπαλεωνίδα Κυριακή, από Ηράκλειο, απόφοιτος Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Κρήτης, το Γ’ έπαινο για το διήγημά της: « Εκάτη».

4.- Επιτροπάκη Κατερίνα, Αθήνα, σπουδές στην Προσχολική Αγωγή, το Γ’ έπαινο για το διήγημά της: « Ανεπίδοτο γράμμα».

Σημείωση: Δόθηκαν δύο (2) Γ’ έπαινοι λόγω ισοβαθμίας.

ΕΠΑΙΝΟΙ (Ποίησης)

1.- Κουτσαντωνάκη Ειρήνη, από Ηράκλειο, συντ/χος καθηγήτρια μαθηματικών, τον Α’ έπαινο για το ποίημά της: « Αναταράξεις».

2.- Κωνσταντουδάκης Χρήστος, από Ρέθυμνο, συντ/χος δάσκαλος, το Β’ έπαινο για το ποίημά του: «Τα σκυλιά αλυκτούν».

3.- Σκεπεντζή Χρυσούλα, από Ρέθυμνο, σπουδές αρχιτεκτονικής και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Γ’ έπαινο για το ποίημά της: «Ορθολογιστική σκληρότητα».

4.- Παναγιωτάκη Ελένη, από Ρέθυμνο, φιλόλογος εν ενεργεία, διδάσκει στο Πειραματικό γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Γ΄έπαινο για το ποίημά της: « Όταν ο χρόνος».

Σημείωση: Δόθηκαν δύο (2) Γ΄ έπαινοι λόγω ισοβαθμίας.

Συντονιστής εκδήλωσης ήταν ο κ. Μιχάλης Τζανάκης, φιλόλογος.

Τα βραβευθέντα με 1ο, 2ο, 3ο βραβείο διηγήματος και ποιήματος διάβασαν οι: α) Αυγουστινάκης Γεώργιος, β) Τζωράκη Ρένα, γ) Ορφανού Μαρία.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, την οποία πλαισίωσε μουσικά η χορωδία «Ιωνία αηδών», υπό τη δ/νση της μουσικού και μαέστρου κ. Λένας Χατζηγεωργίου.