H εβδομαδιαία συνήθεια που θα κάνει την όψη της επιδερμίδας σου να ακτινοβολεί

  • Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Τα βασικά στάδια περιποίησης της επιδερμίδας μας είναι γνωστά σε όλες μας, ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτά για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. 

Θέλουμε υγιές, ενυδατωμένο και περιποιημένο πρόσωπο. Αρκεί, όμως, ο σχολαστικός καθαρισμός και όλα τα προϊόντα ενυδάτωσης που εφαρμόζουμε, καθημερινά, πρωί και βράδυ στο πρόσωπό μας;

Πολλές γυναίκες μία, δύο φορές το χρόνο -μπορεί και περισσότερες- επισκέπτονται την δερματολόγο τους και κάνουν εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου που ενισχύουν τη λαμπερή, ενυδατωμένη όψη του.

ADVERTISING
inRead invented by Teads

Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό έχει ένα Α κόστος, ενώ απαιτεί χρόνο από την καθημερινότητά μας.

Άραγε, υπάρχει κάτι οικονομικό που μπορούμε να κάνουμε μόνες, σπίτι μας για να απολαύσουμε ανάλογα οφέλη;

Ποιες είναι οι δύο «θεραπείες» και τι προϊόντα πρέπει να έχουμε για να ενισχύσουμε τη λάμψη της επιδερμίδας μας και να αποχαιρετήσουμε μια για πάντα την θαμπή όψη;

[Λαμπερό πρόσωπο/Shutterstock]
Λαμπερό πρόσωπο/Shutterstock

Οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάμε τα οφέλη της απολέπισης προσώπου και σώματος. Μία διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο, μπορεί να γίνει με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και έχει άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

Η επιδερμίδα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρά της δημιουργώντας συνεχώς νέα, τα οποία όταν περνά ο χρόνος μένουν στην επιφάνεια της κάνοντάς την θαμπή και τραχιά.

Καθώς μεγαλώνουμε, η απολέπιση γίνεται ακόμη πιο επιτακτική κι αυτό γιατί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται.

Με την απολέπιση βοηθάμε την επιδερμίδα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που προκαλούν γκρίζα όψη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την λάμψη.

[Γυναίκα με λαμπερό πρόσωπο/Photo by Igor Rand on Unsplash]
Γυναίκα με λαμπερό πρόσωπο/Photo by Igor Rand on Unsplash

Είναι σημαντικό να κάνουμε απαλές κινήσεις στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, όταν κάνουμε scrub, για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. 

Σχετικά με την περιποίηση του προσώπου, εφαρμόζουμε πάντα μικρή ποσότητα στα δάχτυλά μας και κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Δεν τρίβουμε ποτέ έντονα και κάθε κίνηση πρέπει να είναι απαλή και να μας είναι ευχάριστη. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε με καθαρή πετσέτα. 

Για να πάμε την περιποίηση ένα επίπεδο παραπάνω, μπορούμε να κάνουμε μία μάσκα λάμψης, διαφορετικά ολοκληρώνουμε την περιποίηση της επιδερμίδας με την ενυδατική μας.

bovary.gr