Μήνυσε τον προϊστάμενό του και ζητά πάνω από 1 εκατ. ευρώ επειδή… αεριζόταν διαρκώς

  • Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 09:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Απίστευτο κι όμως αληθινό, ένας εργαζόμενος στην Αυστραλία είναι στα δικαστήρια με τον πρώην προϊστάμενό του, το οποίο «ανασήκωνε τα οπίσθιά του και αεριζόταν» μπροστά του ως και 6 φορές τη μέρα.

Αυτά λέει πως έπαθε ο David Hingst από τον τμηματάρχη του Greg Short, για χάρη του οποίου έσυρε την εταιρία στα δικαστήρια αξιώνοντας 1,8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (1,13 εκατ. ευρώ).

Η μήνυση έγινε πέρυσι και το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια κατέληξε πως δεν υπήρχε υπόθεση bullying εδώ, ο 56χρονος Hingst έκανε όμως έφεση πρόσφατα, καθώς όπως λέει οι δύσοσμες περιπέτειες του προκάλεσαν «σοβαρό άγχος».

«Αεριζόταν και μετά έφευγε», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπάλληλος της Construction Engineering από τη Μελβούρνη, ο οποίος μήνυσε το 2017 την εταιρία και έχασε πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2018.

Η έφεσή του εκδικάστηκε τη Δευτέρα και ως την Παρασκευή θα έχουμε την τελική ετυμηγορία: «Καθόμουν με το κεφάλι γυρισμένο στον τοίχο και αυτός έμπαινε στο δωμάτιο, το οποίο ήταν μικρό και δεν είχε παράθυρα», δήλωσε ο παθών στο πρακτορείο Associated Press, «αεριζόταν πίσω μου και μετά έφευγε. Και το έκανε αυτό 5-6 φορές τη μέρα».

Όσο για τον δράστη, δήλωσε πως δεν θυμάται να είχε υποβάλει σε τέτοιο μαρτύριο τον υπάλληλό του, παραδέχθηκε πάντως πως «ίσως είχε γίνει 1-2 φορές, ίσως». Αρνήθηκε ωστόσο τις κατηγορίες πως το έκανε «με πρόθεση να τον ενοχλήσω ή να τον αναστατώσω».

Σύμφωνα με τοπικό μέσο (news.com.au), ο Hingst έφτασε να πιστεύει πως ο προϊστάμενός του συμπεριφερόταν έτσι ως μέρος μιας εταιρικής συνωμοσίας εναντίον του, ώστε να τον ξεφορτωθούν μια ώρα αρχύτερα. Ο συνεχής «αερισμός» δεν ήταν παρά τμήμα μιας οργανωμένης προσπάθειας παρενόχλησης και εκφοβισμού, με φραστικά ξεσπάσματα και απειλητικά τηλεφωνήματα…

newsbeast