Τα πέντε συνηθέστερα λάθη που κάνουν την κουζίνα να δείχνει πάντα ακατάστατη

  • Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2019 11:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σπιτιού μας. Εκεί μαγειρεύουμε, εκεί τρώμε συνήθως και εκεί κρατάμε σημαντικά πράγματα που νοικοκυριού μας.

Είναι όμως και από τα δύσκολα σημεία που είναι απαιτητικά στο καθάρισμα και στην τακτοποίηση. Πολλές φορές, μάλιστα, όσο κι αν οργανώνουμε μια κουζίνα, αυτή φαίνεται ακατάστατη.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε 5 συνηθισμένα λάθη που κάνουν την κουζίνα μας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που κάνουμε, σύμφωνα με το Apartment Therapy:

1. Επικρατεί ακαταστασία στους πάγκους σου

Τα πολλά πράγματα πάνω σε έναν πάγκο, είναι «όχι». Δεν παίζει ρόλο αν είναι διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα. Όσο πιο πολλά πράγματα φυλάς πάνω στον πάγκο σου, τόσο πιο ακατάστατος μοιάζει. Κράτα τα απαραίτητα που χρησιμοποιείς πιο συχνά και αποθήκευσε τα υπόλοιπα σε ντουλάπια.

2. Χρησιμοποιείς το ψυγείο σου σαν γκαλερί

Μαγνητάκια, σημειώσεις, ζωγραφιές και άλλα αντικείμενα κολλημένα στην πόρτα του ψυγείου σου, προσθέτουν ακαταστασία στην κουζίνα. Κράτησέ τα κάπου αλλού, όπως σε συρτάρια, ειδικές θήκες ή κορνίζες κτλ.

3. Δεν μαζεύεις τα πιάτα σου αμέσως

Το να αφήνεις τα πιάτα σου στον νεροχύτη ή στην πιατοθήκη, κάνει τον χώρο να μοιάζει «γεμάτος» και ακατάστατος. Πλύνε τα πιάτα και σκούπισέ τα πριν πας για ύπνο. Βάλτα στη θέση τους, στο ντουλάπι. Όλα θα είναι τακτοποιημένα.

4. Δεν έχεις ένα συρτάρι για τα πάντα

Όλοι πρέπει να έχουμε ένα συρτάρι στην κουζίνα μας που μαζεύει τα «άχρηστα» αντικείμενα. Μπαταρίες, χαρτιά, ψαλίδια κτλ. ώστε να μην τα αφήνεις δεξιά και αριστερά.

5. Κάνεις πολλά πράγματα εκεί

Λόγω έλλειψης χώρου, πολλές φορές κάνουμε την κουζίνα μας πολυχώρο. Γραφείο, τραπεζαρία κ.α. Τότε, μπορεί να συγκεντρώνουμε στην κουζίνα πολλά πράγματα που δεν είναι εκεί η θέση τους. Μάζεψε ότι δεν χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα και κάνει την κουζίνα σου, κουζίνα ξανά!

bovary.gr