Η ομορφιά ξεκινά από τη διατροφή μας -Αυτές είναι οι 8 τροφές για νεανική επιδερμίδα

 

Μέρα με τη μέρα το πρόσωπο μας μοιάζει να χάνει το νεανικό φυσικό του γέμισμα, ενώ η όψη της επιδερμίδας χάνει σταδιακά τον όγκο, την σφριγηλότητα και την πυκνότητα της.

Ενα από τα πρώτα πράγματα που συνειδητοποιεί μια γυναίκα καθώς διανύει τη δεκαετία που αρχίζει με τον αριθμό «3» είναι ότι δεν θα έχει για πάντα τη νεανική όψη με την οποία είχε συνηθίσει να αντικρίζει το είδωλο της στον καθρέφτη. 

Σημάδια, λεπτές γραμμές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες. Το να έρχεσαι αντιμέτωπη με τον χρόνο, έναν αντίπαλο που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να νικήσεις (παρά μόνο να καθυστερήσεις) δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο τρόπος ζωής μας έχει επιβαρυνθεί από παράγοντες όπως το άγχος, τους γρήγορους ρυθμούς, την ψυχολογική και σωματική κούραση και βέβαια τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Όλα αυτά, είναι αυτονόητο, έχουν επίδραση (και όχι θετική), στην επιδερμίδα μας που καθημερινά ταλαιπωρείται. 

Το μυστικό για να έχεις πάντα νεανική εμφάνιση δεν κρύβεται σε ακριβά καλλυντικά, αλλά στο τι τρως, πόσο καλά κοιμάσαι, αν ασκείσαι, και αν ενυδατώνεσαι επαρκώς. 

Η επιδερμίδα μετά τα 30 χρειάζεται πλέον ειδική μεταχείριση, προκειμένου να τη διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται νεανική και λαμπερή.

Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό και παρακάτω θα δούμε τις τροφές που χαρίζουν νεανικό και όμορφο δέρμα:

1. Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια

Ο σολομός, η ρέγγα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι γεμάτες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευλυγισίας του δέρματος.

[Shutterstock]
Shutterstock

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος.

3. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβανόλες, τα βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα παχύ και πιο ενυδατωμένο.

4. Πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά

Το χρώμα τους υποδηλώνει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία έχει δύο βασικές λειτουργίες στο δέρμα: την ανανέωση των κυττάρων και την προστασία από σημάδια ακμής. Δεν είναι τυχαίο ότι η βιταμίνη Α είναι γνωστή ως η «βιταμίνη της ομορφιάς».

5. Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα καθημερινά αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε, ενός από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για την υγεία του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενυδάτωση, ειδικά σε όσους έχουν ξηρό δέρμα.

6. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι μπορεί να αποδειχθεί σε ένα μαγικό φίλτρο για το δέρμα. Βοηθά στην καταπολέμιση της φλεγμονής, στην επιβράδυνση της βλάβης του DNA και προλαμβάνει τις κακές συνέπειες των ηλιακών ακτίνων.

7. Κεφίρ

Είναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό της επιδερμίδας, καθώς και σε βιταμίνες, όπως η πυριδοξίνη (Β6), που επιταχύνει την ανάπλαση της επιδερμίδας, η βιοτίνη (Β7), που αντιμετωπίζει την ακμή και το έκζεμα, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη B12, που καθυστερούν τα σημάδια του χρόνου, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

8. Acai berry 

Το Acai Berry είναι ένα από τα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξιδωτικά στον κόσμο. Το Acai Berry περιέχει περισσότερο από δέκα φορές παραπάνω αντιοξιδωτικά από τα κόκκινα σταφύλια και τη μύρττιλλο. Αυτά τα μούρα έχουν βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση της επιδερμίδας. 

bovary.gr