Έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς της ομορφιάς Γιάννης Πατίστας

  • Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 10:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Ο Γιάννης Πατίστας απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα. Ήταν 97 ετών και παρέμεινε ως το τέλος αγέρωχος, ευγενής κι αρχοντικός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα fonitisparou.gr.

Η αυτοκρατορία του Γιάννη Πατίστα ξεκίνησε από ένα κατάστημα στην Αθήνα για να κυριαρχήσει στον χώρο της ομορφιάς μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε στην Αθήνα στην Πλάκα, «από όπου πήρα και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά μου. Ο αδερφός της μητέρας μου ο Σπύρος Ζαχαρίας είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και ο πατέρας μου άνοιξε το 1915 μαζί του το πρώτο αρωματοπωλείο. Όταν εγώ τέλειωσα την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών την σημερινή ΑΣΟΕΕ, αν και ήμουν περιζήτητος ως υπάλληλος τραπέζης ή υπουργείου αποφάσισα να πάω να δουλέψω στην επιχείρηση του πατέρα μου. Από το 1950 περιήλθε σε μένα και από το 1955 συνεργάστηκα αρμονικά και με τον αδελφό μου Θανάση μέχρι την ημέρα που έφυγε από την ζωή», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Λίγο πριν αρχίσει επίσημα η δεκαετία του ’80, τις οθόνες μας γέμιζε η γυναικεία «σκιά» που πολλαπλασιαζόταν καθώς χόρευε στους ρυθμούς των κατασκόπων την ώρα που η γυναικεία φωνή επαναλάμβανε το όνομα του γνωστού για την εποχή καταστήματος καλλυντικών ΠΑΤΙΣΤΑΣ.

newsbeast