Το μυστικά των μοντέλων για ανεπιτήδευτη, φυσική ομορφιά

Γίνεται να ξυπνήσουμε ακόμη πιο όμορφες απ’ ό,τι κοιμηθήκαμε; Φυσικά! Η «άρρηκτη» σχέση του ύπνου με την ομορφιά είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Αυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν είναι πως ενσωματώνοντας μικρά -αλλά θαυματουργά- tips στη βραδινή ρουτίνα μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε, ακόμη και με λιγότερες ώρες ύπνου, να ξυπνάμε πιο λαμπερές και ανανεωμένες. 

1. Μην ξεχάσετε το ντεμακιγιάζ
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας θα πρέπει να είναι πάντα το ντεμακιγιάζ. Κανένα προϊόν ενυδάτωσης ή αντιγήρανσης δεν θα μπορέσει να δράσει ικανοποιητικά αν δεν έχει απομακρυνθεί προηγουμένως από την επιδερμίδα και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ. Όταν οι πόροι μας είναι κλειστοί από ρύπους, λιπαρότητα και προϊόντα μακιγιάζ, τα ευεργετικά συστατικά δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο της επιδερμίδας που χρειάζεται ώστε να ξεκινήσουν αποτελεσματικά τη δράση τους. 

2. Χρησιμοποιήστε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν! Καθώς στριφογυρίζετε στον ύπνο σας δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε. Επιλέξτε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να «σώσετε» τα μαλλιά σας από την ψαλίδα και να νιώσετε πως κοιμάστε στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο!

3. Πιάστε τα μαλλιά σας πλεξούδες
Η προστασία των μαλλιών από τη φθορά δεν σταματά στη μαξιλαροθήκη σας. Αποφύγετε όσο μπορείτε να κοιμάστε με τα μαλλιά κάτω, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό η τρίχα να σπάσει. Το απόλυτο μυστικό για τέλεια μαλλιά μετά τον ύπνο; Λουστείτε λίγο πριν πέσετε για ύπνο! Για καλύτερο αποτέλεσμα, απλώστε λίγο προϊόν φορμαρίσματος από τα μήκη προς στις άκρες και πιάστε τα σε πλεξόυδες ή κάντε έναν ψηλό κότσο για να τα προστατέψετε.

Plus: θα ξυπνήσετε με τους πιο όμορφους χαλαρούς κυματισμούς στα μαλλιά.

4. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας
Όπως πιθανόν γνωρίζετε, όσο κοιμάστε τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται και επανορθώνουν τις βλάβες τους. Για να ενισχύσετε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε προϊόντα βραδινής περιποίησης, που δεν βαραίνουν την επιδερμίδα, αλλά της χαρίζουν απίστευτη λάμψη και ενυδάτωση, την ώρα που ξεκουράζεστε. 

5. Κοιμηθείτε με δύο μαξιλάρια
Δώστε τέλος στα πρησμένα, panda eyes, βάζοντας ένα ακόμη μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας. Ο νόμος της βαρύτητας θα κάνει τα μαγικά του και θα βοηθήσει στη λεμφική αποσυμφόρηση, μειώνοντας το οίδημα. Δοκιμάστε το και θα μάς θυμηθείτε!

6. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα ματιών
Όταν τα μάτια δείχνουν ξεκούραστα όλο το πρόσωπο μοιάζει να ακτινοβολεί.  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μια σούπερ ενυδατική κρέμα ματιών. 

7. Απλώστε ενυδατική κρέμα ποδιών
Εάν θέλετε να ξυπνήσετε με απίστευτα μαλακά πόδια, απλώστε αρκετή ενυδατική κρέμα στα πέλματά σας και φορέστε αμέσως τις πιο ζεστές σας κάλτσες.  Οι κάλτσες θα «φυλακίσουν» την υγρασία της κρέμας κατά τα διάρκεια της νύχτας και το πρωί τα πόδια σας θα είναι μοναδικά απαλά!

8. Απλώστε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας
Εάν θέλετε μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες απλώστε πάνω τους λίγο καστορέλαιο με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα λίγο πριν τον ύπνο. Το φυσικό αυτό λαδάκι θα ενυδατώσει μοναδικά τις βλεφαρίδες και θα τις προστατέψει από το σπάσιμο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι βλεφαρίδες σας θα είναι πραγματικά εντυπωσιακές σαν να είναι ψεύτικες!

marieclaire.gr