Τα 8 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν οργανώνουμε την κατάψυξη

  • Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 11:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Στον καταψύκτη αποθηκεύουμε τα πιο σημαντικά πράγματα της κουζίνας, το φαγητό μας και πολλά άλλα χρήσιμα υλικά και συστατικά όταν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για περισσότερο καιρό από ότι στο ψυγείο.

Θα λέγαμε ότι είναι ζωτικής σημασίας, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τρόφιμα για πολύ καρό.

Η οργάνωση της κατάψυξης, όμως, μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση.

Όλοι μας κάνουμε λάθη, καθώς παραλείπουμε να κάνουμε πράγματα που θα μας λύσουν τα χέρια.

Συγκεντρώσαμε τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι μας στην οργάνωση της κατάψυξης και σας τα παρουσιάζουμε, όπως τα διαβάσαμε στο Apartment Therapy:

1. Αφήνεις την κατάψυξη να ζεσταθεί

Αν δεν βάλεις τη σωστή θερμοκρασία ή ανοιγοκλείνεις συνέχεια την πόρτα, η κατάψυξη ξεπαγώνει. Μην αφήνεις την πόρτα για πολύ ώρα ανοιχτή, ενώ επέλεξε την χαμηλή θερμοκρασία που πρέπει.

2. Είναι πολύ γεμάτη ή πολύ άδεια

Μην την παραγεμίζεις αλλά μην την αφήνεις και εντελώς άδεια. Αν είναι άδεια, πρέπει να δουλέψει περισσότερο ενώ αν είναι γεμάτη, δεν θα μπορεί να διατηρήσει όλα τα τρόφιμα το ίδιο παγωμένα. Γέμισέ την σωστά και με μέτρο.

3. Δεν τυλίγεις το φαγητό σου καλά

Όταν τυλίγουμε ό,τι έχει μείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη για να το αποθηκεύσουμε, μπορεί να μην βγάλουμε εντελώς όλο τον αέρα ή να αφήσουμε ένα μέρος ακάλυπτο. Έτσι, μπορεί να χαλάσει το φαγητό, ακόμη κι αν είναι μέσα στην κατάψυξη.

4. Αργείς να βάλεις στην κατάψυξη το φαγητό σου

Ξεχνάμε να βάλουμε το φαγητό ή τα υλικά που αγοράσαμε από το σούπερ μάρκετ αμέσως μέσα. Έτσι, μπορεί να έχουν αρχίσει να χαλάνε ήδη καθώς ξεπαγώνουν. Όσον αφορά στο μαγειρεμένο φαγητό, άστο να κρυώσει και βάλτο στη συνέχεια στην κατάψυξη.

5. Δεν βάζεις ετικέτες στο φαγητό σου

Όταν βάζουμε φαγητό σε τάπερ και στη συνέχεια στην κατάψυξη και περάσει καιρός, ξεχνάμε τι ακριβώς έχουμε μέσα. Πλέον δεν διακρίνουμε τι είναι καθώς έχει παγώσει το τάπερ. Γράψε πάνω σε ετικέτες και κόλλησέ τες στα τάπερ για να ξέρεις την επόμενη φορά.

6. Δεν αποθηκεύεις ξηρούς καρπούς, σπόρους και αλεύρι στην κατάψυξη

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν πάνε στην κατάψυξη αλλά κάνεις λάθος. Περιέχουν λάδι, οπότε μπορείς να τα βάλεις εκεί για να διατηρηθούν παραπάνω.

7. Βάζεις το παγωτό στην πόρτα

Σε μερικές καταψύξεις, υπάρχουν ραφάκια στις πόρτες όπως στο ψυγείο. Λογικό είναι να βάζεις τα μικρά αντικείμενα εκεί, όπως το παγωτό. Λάθος! Η πόρτα είναι το πιο ζεστό σημείο της κατάψυξης. Προτίμησε να το βάλεις πιο μέσα.

8. Δεν βάζεις στην κατάψυξη τα φρούτα σου

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κομμάτια φρούτων σε γλυκά ή άλλες παρασκευές, όπως στα smoothies, βάλτα στην κατάψυξη αντί στο ψυγείο.

bovary.gr