MasterChef: Αυτά είναι τα αουτσάιντερ και τα φαβορί για την ποδιά!

 

Διαγωνισμός χωρίς επικρατέστερους, πρόσωπα-έκπληξη και αδύναμους παίκτες δεν γίνεται.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μαγειρική, όπου οι λεπτομέρειες στη γεύση και την εκτέλεση της συνταγής είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα και τις προηγούμενες χρονιές. Στο σπίτι του «MasterChef», παρότι βρισκόμαστε στα μισά του μαγειρικού διαγωνισμού, οι κλίκες είναι ήδη διαμορφωμένες και όλοι αρχίζουν από τώρα να κάνουν τα προγνωστικά τους για την τελική πεντάδα ή ακόμα και τριάδα.

Τούτο φαίνεται περίτρανα και από το πώς είναι χωρισμένο το σπίτι και από τις επιλογές των συγκατοίκων στα δύο επίπεδα. Το στρατόπεδο που «αυτοχαρακτηρίζεται» ως το ισχυρό έχει ως μέλη του τέσσερις σεφ. Ο λόγος για τον Σταμάτη Κωβαίο (ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στη… σέντρα ως υποψήφιος, ενώ τα πιάτα του πολύ συχνά περιλαμβάνονται στα καλύτερα των κριτών), τον Πανούλη Τόγια, που σύμφωνα με τον μέντορα του «είναι ένα ταλέντο με στοχοπροσήλωση», που θα καταφέρει πολλά είτε μέσα στο παιχνίδι είτε εκτός, τον Χάμπο από την Κύπρο (με το αξέχαστο «εν κουλί») που εκνευρίζεται με τις αστοχίες συμπαικτών του και τη Βολιώτισσα «στρατηγό» Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, που από την πρώτη μέρα που αντίκρισε την κάμερα διατυμπανίζει ότι αυτή θα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef.

Δυνατοί παίκτες ωστόσο, χωρίς να ανήκουν σε ομάδα ή να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, είναι ο Χρήστος Μπάρκας, γνωστός μαγειρικά ως «Κρατς», ο οποίος δεν έχει υπάρξει ποτέ υποψήφιος προς αποχώρηση, ο Μανώλης Σαρρής, που έχει εστιάσει περισσότερο στο μαγειρικό κομμάτι και λιγότερο στα πηγαδάκια εντός της βίλας, αλλά και η Ιωάννα Μπουρλόκα, η ήρεμη δύναμη του παιχνιδιού που επανειλημμένως έχει εισπράξει πολύ κολακευτικά λόγια για τα πιάτα της.

Παίκτες που δήλωναν εξαρχής ότι θέλουν, όσο τίποτα να φτάσουν στον τελικό του παιχνιδιού είναι σαφέστατα και η εκρηκτική Άλκηστις Αλεξάκη (που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τν Εθνος», είναι εκτός παιχνιδιού) αλλά και ο Ζαχίρ. Φαβαρί, ο οποίος δεν κινείται μέχρι στιγμής με στρατηγική, αφού, όπως έχει δηλώσει, «σκοπεύει να κρατήσει όλες του τις δυνάμεις με κάθε τρόπο για να μείνει συγκεντρωμένος στη μαγειρική και στον στόχο του».

Δυναμικό «παρών» δίνει με τον τρόπο του σε κάθε δοκιμασία και ο Παντελής από την Κάλυμνο, που όμως υπολείπεται μαγειρικά, ενώ στους αδύναμους παίκτες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι η γλυκιά κατά τα άλλα Ασημίνα, που μέχρι στιγμής έχει βγει στον… τάκο τέσσερις φορές.

Οπως και στους προηγούμενους κύκλους, έτσι και φέτος αρκετοί από τους αποχωρήσαντες παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους εκ νέου στο παιχνίδι. Αυτό γίνεται αφενός μεν για να υπάρξει και πάλι ανακάτεμα της τράπουλας, αφετέρου δε γιατί πολλοί από τους παίκτες που έχουν κλείσει την πόρτα του «MasterChef » αξίζουν μια δεύτερη «μαγειρική» ευκαιρία.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Ντέιβιντ, η Μαρία, ο Γιώργος, ο Θάνος αλλά και ο Τάσος, που θεωρούνταν από τα φαβορί του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, το ριάλιτι μαγειρικής θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου με την προβολή του μεγάλου τελικού, από τον οποίο θα προκύψει ο νέος Έλληνας MasterChef, που θα πάρει στα χέρια του το μεγάλο τρόπαιο και 50.000 ευρώ.

Πηγή: Tv Έθνος