Το μυστικό για τέλεια καλαμαράκια -Τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα

  • Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 08:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να πέρασε, ωστόσο, την περίοδο της Σαρακοστής τα νηστίσιμα πιάτα έχουν την τιμητική τους καθώς πολλοί επιλέγουν να απέχουν από το κρέας, προτιμώντας φαγητά όπως τα καλαμαράκια, το χταποδάκι και φυσικά τα λαδερά.

Ενα από τα πιάτα που προτιμούν οι περισσότεροι είναι τα τηγανητά καλαμαράκια, τα οποία τρώγονται χωρίς σταματημό.

Το μαγείρεμά τους μπορεί να μην είναι δύσκολο, ωστόσο, έχει τα μυστικά του μιας και τα νόστιμα καλαμαράκια πρέπει να είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά από μέσα.

Για να το πετύχετε αυτό, εκτός από το καυτό λάδι και το ελάχιστο ψήσιμο, θα πρέπει να προσέξετε να μην έχουν υγρασία. Πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, στραγγίξτε τα καλά και στη συνέχεια ταμπονάρετε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσέξτε το χαρτί να είναι καλής ποιότητας αλλιώς θα κολλήσει επάνω στα καλαμαράκια.

Οταν στεγνώσουν καλά ρίξτε τα στο τηγάνι και αφήστε τα για 2-3 λεπτά. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να τα γυρίσετε. 



Πηγή:  iefimerida.gr