Αυτή είναι η πραγματική στιγμή της ενηλικίωσης των ανθρώπων

Όχι, δεν είναι στα 18, ούτε στα 21, λέει το Cambridge!

Οι ερευνητές του γνωστού αγγλικού πανεπιστημίου - που μελετούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος - υποστηρίζουν πως η πραγματική ενηλικίωση έρχεται σε διαφορετική στιγμή της ζωής κάθε ανθρώπου, και σίγουρα όχι πριν την 3η δεκαετία της ζωής!

Έρευνες δείχνουν ότι στα 18 συμβαίνουν ακόμη πολλές αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την εξέλιξη της ψυχικής υγείας, ενώ η μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ζωή είναι μια διαδικασία περίπλοκη, που διαρκεί 30 χρόνια!

Οι ισχυρισμοί των επιστημόνων του Cambridge θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω - κάτω, αν σκεφτείς κανείς ότι όλες οι κοινωνίες, τα εκπαιδευτικά και νομικά συστήματα βασίζονται στον «κανόνα» της ενηλικώσης στα 18 ή στα 21.

Όταν κάποιος γίνεται 18, μπορεί να ψηφίσει, να αγοράσει και να καταναλώσει αλκοόλ, να πάρει δάνειο και γενικά να κάνει ό,τι κάνουν οι ενήλικες.

Όμως, οι επιστήμονες αναφέρουν πως η βιολογική διαφορά ανάμεσα σε έναν 18αρη και έναν 30αρη είναι χασματική, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζονται και οι δύο ως ενήλικοι!

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο προσεχές συνέδριο της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, στην Οξφόρδη.

Πηγή: BBC