Πως αγαπούν και πώς ζηλεύουν τα 12 ζώδια;

 

Με ποιο τρόπο θα σε διεκδικήσει κάθε ζώδιο όταν σε αγαπήσει;

Σε είδε, σ’ ερωτεύτηκε, σ’ αγάπησε, σε θέλει για σύντροφο της ζωής του. Πώς θα σου το δείξει;

Διάβασε πώς κάθε ζώδιο εκφράζει τον έρωτά του και διεκδικεί το αγαπημένο του πρόσωπο, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του:

ΚΡΙΟΣ

Αν σκεφτεί κανείς πως έχεις κυβερνήτη τον Άρη, τότε το πάθος ξεχειλίζει. Για σένα ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη ενώ αυτό που σε τρομάζει είναι η συνήθεια. Ο πύρινος χαρακτήρας σου δεν θα δεχτεί μεσοβέζικες καταστάσεις και συμβιβασμούς. Όταν βάλεις ένα πρόσωπο στο νου σου και το «κλειδώσεις» εκεί, είναι δύσκολο να σου ξεφύγει. Θα φτάσεις σε ακραίες καταστάσεις για να το πετύχεις. Το «όχι» το έχεις ακούσει σε εθνικές επετείους και το είχε πει κάποιος Μεταξάς, όχι το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.

Τώρα για το αν ζηλεύεις, η υπεραιμία στο κεφάλι το δείχνει ξεκάθαρα, αφού οποιοδήποτε είδος του άλλου φύλου πλησιάζει το «πρόσωπο» είναι για σένα persona non grata. Και μ’ ένα βλέμμα που πετάει φωτιές, σα να προετοιμάζεις την επερχόμενη έκρηξή σου, του λες: «Άντε…κάντην σιγά-σιγά»!

ΤΑΥΡΟΣ

Ο έρωτας για σένα είναι ιεροτελεστία και ουσιαστικά έχεις γεννηθεί για σχέσεις μακροχρόνιες. Η συνήθεια δεν μπορεί να επισκιάσει την ανάγκη σου για σταθερότητα αφού εσύ από την πλευρά σου κάνεις ότι μπορείς για να πετύχει και να ανανεώνεται η σχέση. Αλλά χρειάζεσαι και την ενεργή συμμετοχή από το έτερο ήμισυ που σου έχει πάρει το μυαλό. Για σένα το «κυνήγι» είναι ένα παιχνίδι με τις αισθήσεις που προσπαθείς να τις κυριεύσεις με τα τεχνάσματά σου. Ο τρόπος διεκδίκησης είναι πιεστικός αλλά άκρως γοητευτικός και καθωσπρέπει.

Το ότι ζηλεύεις εννοείται, αλλά θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ χοντρό για να χάσεις την ψυχραιμία σου. Έχεις μια μοναδική ικανότητα να αναδεικνύεις τα λάθη των άλλων και να παίζεις με την ψυχολογία τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το δυνατό σου σημείο είναι η επικοινωνία. Το φλερτ για σένα είναι τρόπος ζωής αλλά και άσκηση μιας και είναι ένα επικοινωνιακό case study. Τα λόγια που λες στο πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει μπορεί να φαίνονται χειμαρρώδη αλλά είναι αρκετά προσεγμένα. Διεκδικείς με ασφυκτικό πρέσινγκ στην επικοινωνία, με τηλέφωνα, sms, email, θυμίζοντας το τραγούδι «Παραδώσου λοιπόν άνευ όρων μωρό μου».

Αν ζηλεύεις; Η καρδούλα σου το ξέρει και αν δεν σε ενδιέφερε η «ατσαλάκωτη» εικόνα σου τότε θα έφτανες σε ακραίες συμπεριφορές. Όμως ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής (προστάτης των κλεφτών, των χαρτοπαιχτών και γενικώς πάσης φύσεως λαμογιών κατά την αρχαιότητα) σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις την ευστροφία σου κάνοντας τον επίδοξο συν-διεκδικητή (με τον τρόπο σου) ρόμπα κι μάλιστα ξεκούμπωτη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όσοι θεωρούν πως οι Καρκίνοι είναι τα αιώνια θύματα του έρωτα μάλλον κάνουν τεράστιο λάθος. Πλάκα-πλάκα οι μισοί ψυχοθεραπευτές δουλεύουν από πελάτες που κάποιος Καρκίνος τους έχει… σαλτάρει. Γνώστης της ψυχολογίας όσο λίγοι ξέρεις διαισθητικά τον τρόπο προσέγγισης και δεν είναι λίγες φορές που πλησιάζεις το «πρόσωπο» είτε φιλικά είτε απλά ως ένα ενδιαφέρον άτομο. Ξέρεις να δελεάζεις τον άλλο αφού ως κυβερνήτη έχεις το φεγγάρι που τη μια είναι γεμάτο και την άλλη αδειάζει.

Η ζήλια χτυπάει κόκκινο αν νοιώσεις πως η περίμετρος ασφαλείας παραβιάζεται. Έχοντας όμως κερδίσει το παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού, το να εισέρθει αντίπαλος είναι εξαιρετικά δύσκολο. Επίσης δύσκολο είναι να επιτεθείς βίαια.

ΛΕΩΝ

Για σένα η αγάπη είναι όπως το νερό για τον οργανισμό. Η ύπαρξή σου και οι στόχοι σου αποσκοπούν τελικά στο να είσαι ερωτευμένος, να αγαπάς και να σ’ αγαπούν. Στο φλερτ φέρεσαι ιδιαίτερα διακριτικά στην αρχή και σιγά-σιγά μπουκάρεις και ισοπεδώνεις τα πάντα στο πέρασμα σου. Με την ορμή αλλά και με τον large χαρακτήρα σου τελικά δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Όσο για το εάν ζηλεύεις, ….εννοείται, αλλά αργείς να το δείξεις. Αν όμως θεωρήσεις πως υπάρχει enemy at the gates, τότε δεν το έχεις σε τίποτα να τον κάνεις τον άνθρωπο σαν να είχε μετωπική στην εθνική οδό με τη… συμφορά. Είσαι καλός, είσαι ιππότης αλλά… και Λιοντάρι!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εσύ είναι να μην ερωτευθείς, αφού όσο δυνατός και επιμελής είσαι στα τεχνικά, τόσο «κουμπούρας» βγαίνεις στα αισθηματικά. Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι δεύτερες ευκαιρίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Σεπτέμβριος -ο μήνας σου- είναι η εποχή των… μετεξεταστέων!

Στην αρχή είναι σαν να έχεις παιδική ασθένεια ή αλλεργία, αλλά στην πορεία ξεκαθαρίζει το ζήτημα. Επειδή υπερέχει η εγκεφαλικότητα σου και πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, η βοήθεια του «κοινού» και ειδικά των φίλων είναι απαραίτητη. Όταν τα πράγματα μπουν στη θέση τους και λάβεις το σήμα από τον πύργο ελέγχου (το μυαλό σου) πως όλα είναι ΟΚ τότε προχωράς στο Level II. Ο ρομαντισμός βρίσκει στέγη στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, οι αισθήσεις μπαίνουν στα pits για λάστιχα και καύσιμα και είσαι πανέτοιμος για το «go for it». Η αρχική διακριτικότητα μετατρέπεται σε ένα θυελλώδες «βρουουμ»!

Ότι ζηλεύεις, ζηλεύεις, αλλά δεν το δείχνεις. Αν βρεθεί αντίζηλος στο χώρο φροντίζεις να βγει ψυχολογικά νοκ–αουτ, έχοντας σαν σούπερ όπλο την εξονυχιστική ανάλυση.

ΖΥΓΟΣ

Για σένα η συντροφικότητα είναι ιερή αφού μέσα από αυτήν βγάζεις όλα τα δημιουργικά σου χαρίσματα. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη «βουτάς στο μέλι» και είσαι σεξουαλικά συνεργάσιμος μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο… Η έκφραση, ο τόνος της φωνής και οι κινήσεις αποκτούν ιδιαίτερη χάρη όταν πρόκειται για αισθηματικά θέματα. Η «τσαχπινιά» συνδυασμένη με την διπλωματία είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός. Όμως πολλές φορές η έλλειψη μέτρου στην υποχωρητικότητα και ο φόβος της μοναξιάς συνθέτουν ένα περίεργο πάζλ, όπου τα κομμάτια δεν «κουμπώνουν» μεταξύ τους κι εσύ άγεσαι και φέρεσαι από τις εξελίξεις.

Η ζήλια υπάρχει αλλά το βασικό είναι να μην πληγεί η κοινωνική σου εικόνα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να δεχτείς πως το πρόσωπο τελικά θα επιλέξει κάτι άλλο. Και όταν σε «πάρει από κάτω» μπορεί να μεταμορφωθείς σε άτομο που να μην θυμίζει σε τίποτα το γλυκό και ευπροσήγορο πρόσωπο που όλοι γνωρίζουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Του έρωτα και της… φωτιάς! Βιώνεις τις σχέσεις σου με έναν απόλυτο τρόπο και γι’ αυτό τον λόγο αν κάτι «στραβώσει» δεν ξεχνάς και δεν συγχωρείς. Η έντονη σεξουαλικότητά σου συνδυάζεται συνήθως με πάθος και ζήλεια, αφού αντιμετωπίζεις τον σύντροφο σου ως «αιώνια δικό σου». Η ροπή στο μυστήριο αλλά και η μυστικοπάθεια σε καθιστά δύσκολα προβλέψιμο ή «αναγνώσιμο». Όταν φλερτάρεις ουσιαστικά παίζεις με τα συναισθήματα του άλλου, καθιστώντας τις όποιες άμυνές του «φτερό στον άνεμο».

Η ιδέα και μόνο ενός συν-διεκδικητή – αντιπάλου σε «αρρωσταίνει» και αν θεωρήσεις πως ο σύντροφος σου είναι στα πρόθυρα του να ενδώσει, οι ταινίες του Χίτσκοκ θα μοιάζουν με…κινούμενα σχέδια. Η υπομονή σου είναι απίστευτη, τόσο στο να υποφέρεις, όσο και στο να…βασανίζεις!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στην περίπτωση σου, το φλερτ είναι συχνά του τύπου «όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»! Γενικά με τον χρόνο διατηρείς άριστες σχέσεις, αφού ποτέ δεν χάνεις την παιδικότητά σου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσεγγίζεις το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει σαν παιδάκι του δημοτικού. Εκεί είναι και η παγίδα αφού το «θύμα» δεν καταλαβαίνει πως ως παιδί του Δία έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας και χρησιμοποιείς…ανορθόδοξα κόλπα και ζαβολιές, μέχρι να γίνει το δικό σου. Έτσι, η αρχική υποτίμηση του στυλ «it’ s a piece of cake», μετά από λίγο καιρό μετατρέπεται σε προσωπικό σου θρίαμβο, συνοδευόμενο μάλιστα με την συναίνεση σε κάθε ιδιοτροπία σου.

Η ζήλια βέβαια υπάρχει, αλλά συνήθως οι «εχθροί» εξαφανίζονται…έντρομοι μπροστά στο θάρρος-θράσος σου, αφήνοντάς σε μόνο στην κούρσα της κατάκτησης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ο κυνηγός στην εξοχή, ο ψαράς στην θάλασσα και οι Αιγόκεροι στον χώρο εργασίας τους ή ακόμη καλύτερα στα υψηλά κλιμάκια της κοινωνίας. Ο επαγγελματισμός σου παρεισφρύει συχνά και στις προσωπικές σου υποθέσεις, με το να δείχνεις άλλα, «υποκριτικά», συναισθήματα και όχι αυτά που σου υποδεικνύει το ανεκδήλωτο πάθος σου. Το «τι θα πει ο κόσμος» ορίζει την εξωτερική σου συμπεριφορά, όχι όμως και την ουσία. Γιατί όταν ξεμοναχιάσεις το σύντροφο σου, γίνεται του…Αιγόκερω, αφού γενικά είσαι πολύ ενεργό άτομο σεξουαλικά, μια σκέτη sex-bomb. Συνήθως έλκεσαι από άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία, μέχρι να μεγαλώσεις και να αρχίσεις να μετράς…ανάποδα!

Η ζήλια για σένα υπάρχει, αλλά οι προοπτικές μια καλής…συμφωνίας την κατευνάζουν. Όσο περισσότερα «χαρτιά» έχεις, τόσο το καλύτερο. Εξ άλλου τι είναι ο γάμος αν όχι μια καλή «μπίζνα»;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αμφισβητείς το κατεστημένο και οτιδήποτε παραδοσιακό, αν και αυτό συχνά γίνεται μονόδρομος ως προς τα δικαιώματα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πολύτιμα αγαθά για σένα, αλλά μερικές φορές δεν τα αναγνωρίζεις στους άλλους και μπορεί να γίνεις δυνάστης. Στο σεξ είσαι εγκεφαλικός και αρέσκεσαι σε πειραματισμούς, με αποτέλεσμα γύρω από το όνομα σου επικρατεί είτε ένας…τρόμος, είτε ένας μύθος. Pas mal, από την στιγμή που ο «τρόμος» σε προφυλάσσει από αχρείαστες εμπειρίες με…συντηρητικούς! Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι μύθοι είναι αξιοθέατα που όλοι τα… επισκέπτονται. Το βέβαιο είναι πως έχεις τον τρόπο να μένεις αξέχαστος τόσο για τις καλές, όσο και για τις κακές σου στιγμές.

Όσο για τη ζήλια, υπάρχει μεν αλλά ως ένα γενικότερο…κοινωνικό θέμα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεσαι συχνά ως «ψυχρός και αδιάφορος». Στην πραγματικότητα βέβαια, έχοντας πάντα υπό μάλης το εγκεφαλικό «άλλοθι» της ελευθερίας στις σχέσεις, μπορείς να ζηλεύεις ανερυθρίαστα, μεταβαπτίζοντας την κτητικότητα σε βασικό άρθρο των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»!

ΙΧΘΥΕΣ

Το «αιθέριο», μυστηριακό και πολλά υποσχόμενο στυλ σου μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε καρδιά και κάθε επιθυμία. Επιπλέον όμως, οι συναισθηματικές ονειροβασίες είναι το…φόρτε σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορείς να ερωτευθείς όποια ή όποιον σε αγγίξει συναισθηματικά, ανεξάρτητα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ή τους αντικειμενικούς περιορισμούς της πραγματικότητας. Αν είναι και το βασιλόπουλο ή η πριγκίπισσα του παραμυθιού, ακόμα καλύτερα. Και βέβαια μπορείς να ζήσεις τον έρωτα σου κρυφά, σε εκείνο το ιδιαίτερο μυστικό μέρος που φυλάς στην καρδιά σου από παιδί και ενίοτε υλοποιείται και στον…φυσικό κόσμο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να διακρίνεσαι από ρομαντισμό ή αθωότητα, τόσο που, μέσα από την «βουβή» παρουσία σου, όλοι να καταλαβαίνουν το τι «παίζεται». Γι’ αυτό, η ερωτική-σεξουαλική σου ζωή είναι είτε ένα καλά κρυμμένο μυστικό, είτε ένα ρομάντζο σε κοινή θέα.

Όπως κι αν έχει, δεν σου αρέσουν οι διαφωνίες και οι καυγάδες και αυτό σε κάνει ιδανικό ως σύντροφο. Και πολλές φορές αντικαθιστάς την «προβλεπόμενη» ζήλια με την αυτοθυσία ή την αυταπάρνηση. Το αίσθημα μιας έλλογης τάξης δεν σε αγγίζει και μπορεί να ζείς μέσα στο «χάος» των ονείρων σου. Όσο για το σεξ δεν υπάρχει ποτέ χωρίς συναίσθημα, ακόμη κι αν το τελευταίο είναι κάτι ανάμεικτο ανάμεσα σε αγάπη και οίκτο.