Πέντε μαγειρικά λάθη που σε κάνουν να σπαταλάς πολύ χρόνο στην κουζίνα

  • Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 08:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όταν πρέπει να μαγειρεύεις καθημερινά το φαγητό για όλη την οικογένεια, σίγουρα δεν θέλεις να χάνεις χρόνο. Και όμως, άθελα σου υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις στην κουζίνα και σε οδηγούν να περνάς έξτρα χρόνο πάνω από την κατσαρόλα.

Χρησιμοποιείς περισσότερα σκεύη από όσα χρειάζεσαι
Μπορεί στο εμπόριο να κυκλοφορούν διάφορα σκεύη, που το καθένα μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό στην κουζίνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που μαγειρεύεις πρέπει να τα βγάζεις όλα πάνω στον πάγκο. Όσο εύκολα και αν είναι στη χρήση, μερικά gadget απλά σου προσθέτουν επιπλέον κινήσεις την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού και επιπλέον σκεύη για πλύσιμο μετά.

Δεν κόβεις τα λαχανικά σε όμοια μεγέθη
Δεν είναι θέμα ψυχαναγκασμού, τα ομοιογενώς κομμένα λαχανικά θα ψηθούν στον ίδιο χρόνο και σωστά, διαφορετικά κινδυνεύεις να παραμαγειρευτούν τα υλικά που θα έχεις κόψει σε μικρότερο μέγεθος όσο περιμένεις να γίνουν τα μεγαλύτερα κομμάτια.

Θέλεις να τηγανίσεις όλες τις πατάτες μαζί
Για να φάει μία οικογένεια μία μερίδα πατάτες τηγανητές σίγουρα δεν αρκεί. Για να γλιτώσεις χρόνο όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσεις το τηγάνι με όσες περισσότερες πατάτες γίνεται, γιατί τότε η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει πολύ και θα πάρει υπερβολικά πολύ χρόνο μέχρι να γίνουν οι πατάτες σου τραγανές -αν τελικά γίνουν γιατί όσες περισσότερες στο τηγάνι τόσο λιγότερο τραγανό το αποτέλεσμα.

Βάζεις το ταψί σε μη προθερμασμένο φούρνο
Δεν είναι τυχαίο ότι στις συνταγές που ζητάνε ψήσιμο στο φούρνο αναφέρεται πάντα στην εκτέλεση ότι πρέπει να τον προθερμάνεις. Αν ο φούρνος έχει πιάσει τη σωστή θερμοκρασία από πριν το μαγείρεμα θα γίνει στον απαιτούμενο χρόνο και σωστά, διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει.

Δεν διαβάζεις από πριν την εκτέλεση των συνταγών
Καλό είναι πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα να έχεις διαβάσει τόσο τα υλικά που χρειάζεται η συνταγή όσο και την εκτέλεση της. Έτσι θα ξέρεις από πριν τα βήματα, αν απαιτείται χρόνος αναμονής σε κάποιο σημείο ή κάποια τεχνική που ίσως σε δυσκολέψει. Αντιθέτως, αν ξεκινάς να μαγειρεύεις διαβάζοντας παράλληλα, το πιθανότερο είναι να βρεθείς μπροστά σε «εκπλήξεις» που θα σε κάνουν να χάσεις πολύ χρόνο.

olivemagzine.gr