Πέντε λόγοι που τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν

 

Ονειρεύεστε μακριά, πλούσια μαλλιά, αλλά τα δικά σας αρνούνται κατηγορηματικά να «συνεργαστούν»; Ακριβώς όπως τα πάντα στο σώμα σας, έτσι και η κατάσταση των μαλλιών σας εξαρτάται άμεσα από την υγεία σας. Αν θέλετε λοιπόν να τα μακρύνετε, θα πρέπει να προσέξετε τόσο τις συνήθειές σας, όσο και το τι καταναλώνετε καθημερινά. Για να τα καταφέρετε, θα πρέπει να τσεκάρετε και να διορθώσετε τα παρακάτω:

Έχετε έλλειψη σιδήρου;
Αν υποψιάζεστε πως έχετε έλλειψη σιδήρου, φροντίστε να κάνετε άμεσα εξετάσεις, ώστε ο γιατρός να σας πει αν χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Μέχρι τότε, προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές που περιέχουν σίδηρο, όπως το μοσχάρι, το συκώτι, το σπανάκι και οι φακές.

Κοιμάστε αρκετά;
Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι το μόνο σύμπτωμα έλλειψης ύπνου – τα αδύναμα μαλλιά συνδέονται επίσης άμεσα, οπότε φροντίστε να κοιμάστε οπωσδήποτε οχτώ ώρες κάθε βράδυ.

Κουρεύεστε συνέχεια ή σπάνια;
Το πρώτο δεν θέλει εξήγηση – αν κόβετε τα μαλλιά σας συνέχεια, δεν πρόκειται να μακρύνουν. Το ίδιο όμως αποτέλεσμα θα έχει η αποχή από την επίσκεψη στο κομμωτήριο, αφού αν δεν απομακρύνετε τις κατεστραμμένες άκρες, τα μαλλιά θα σπάνε και δεν θα μακραίνουν.

Έχετε πολύ άγχος;
Το στρες και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τριχόπτωση, οπότε φροντίστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε – για το καλό των μαλλιών σας!

Χρησιμοποιείτε σωστά προϊόντα;
Τα εργαλεία με θερμότητα μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας αν δεν προσέξετε. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα που τα προστατεύουν και προσθέστε στην καθημερινότητά σας ειδικά έλαια και μάσκες που ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα.