Οι δημοφιλέστερες κουζίνες του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελληνική

  • Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Δυο από τα πιο γνωστά φαγητά του κόσμου, τα οποία συναντάμε σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη κέρδισαν έφεραν την ιταλική κουζίνα στην κορυφή της δημοφιλίας στα πλαίσια διεθνούς μελέτης του YouGov, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σε 24 χώρες στον κόσμο.

Πρόκειται για την πίτσα και τα μακαρόνια, με την ιταλική κουζίνα να έρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων αφού επιλέχθηκε από το 84% των ερωτηθέντων ανάμεσα στις κουζίνες 24 άλλων χωρών.

Όπως καταδεικνύει μάλιστα η εν λόγω έρευνα μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού είναι οι ίδιοι οι Ιταλοί, που φαίνεται πως το ξεχωρίζουν, κατά ποσοστό 99%, σε σχέση με τις υπόλοιπες κουζίνες του κόσμου.

Εξίσου φανατικοί με την ιταλική κουζίνα ωστόσο είναι και οι Ισπανοί, που την ψήφισαν ως την καλύτερη κουζίνα με ποσοστό 94%, ενώ ακολουθούν Γάλλοι και Κινέζοι που την επιλέγουν κατά 92% και 59% αντίστοιχα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η κινέζικη κουζίνα που κατακτά το 78% των ψήφων των ερωτηθέντων ενώ την τρίτη θέση κατακτά η ιαπωνική με 71%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η κινέζικη όσο και η ιαπωνική κουζίνα προτιμάται κυρίως από τους ασιατικούς λαούς ενώ είναι η λιγότερο αγαπημένη επιλογή για τους Σαουδάραβες.

Τη δεκάδα των προτιμήσεων συμπληρώνουν η ταϊλανδέζικη, η γαλλική, η ισπανική, η αμερικανική, η μεξικάνικη, η ινδική, αλλά και η τούρκικη κουζίνα.

Όσον αφορά την ελληνική κουζίνα, αυτή βρίσκεται στην 12 θέση, με τους Σουηδούς να αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της με 85%.

Τρεις θέσεις πιο κάτω συναντάμε τη γερμανική κουζίνα.

Χαμηλά στην λίστα, φιγουράρει και η βρετανική κουζίνα, η γευστική αξίας της οποίας ωστόσο, ναι μεν αντιμετωπίζεται με «καχυποψία» από την υπόλοιπη Ευρώπη, εκτιμάται εντούτοις από το 91% των Βρετανών που μετείχαν στην έρευνα και την κατατάσσουν στην κορυφή των προτιμήσεων τους.

Τέλος, στα… «αζήτητα» της κατάταξης φαίνεται πως έρχονται οι «γεύσεις» της Σαουδικής Αραβίας και του Περού, με την κουζίνα του τελευταίου να θεωρείται η λιγότερο δημοφιλής όλων.