Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια

  • Κυριακή, 10 Μάρτιος 2019 10:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Αξιοποιήστε δύο από τα καλύτερα υλικά αυτής της εποχής: γαρίδες και πράσινα σπαράγγια. Μια συνταγή εκπληκτική!

Aκολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα.

Υλικά

700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλίτσα μπούκοβο
Χυμός 1/2 λεμονιού
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
Βγάλτε τα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο



Πηγή:  iefimerida.gr