Κλασσική συνταγή για Ρυζόγαλο

  • Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 09:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Επιδορπιο

Υλικά: 

1 λίτρο γάλα πλήρες
90 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο για ριζότο
100 γρ. ζάχαρη
1 φυσική βανίλια (σχίζουμε τη μία πλευρά της βανίλιας με τη μύτη του μαχαιριού κατά μήκος και στη μέση)
κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα.
2.Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
3.Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά.
4.Ανακατεύουμε ζωντανά με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια του βρασμού.
5.Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει και να μην κοχλάζει.
6.Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
7.Αφαιρούμε τη βανίλια και με κουτάλα γεμίζουμε ατομικά μπολ.
8.Αφήνουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο.
9.Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.  

 

Πηγή: mamapeinao