19 έξυπνα κόλπα για το κινητό που όλοι πρέπει να ξέρουμε

Σας παρουσιάζουμε μερικά πανέξυπνα κόλπα για το κινητό σας, από το πώς να κάνετε οικονομία στη μπαταρία σας μέχρι πώς να το προστατεύετε από την άμμο και το νερό, που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Καλύτερο σήμα
Υπάρχουν φορές που δεν έχετε καλό σήμα, ειδικά όταν βρίσκεστε μέσα σε κτίρια ή σε υπόγεια. Στην περίπτωση αυτή πλησιάστε όσο μπορείτε στα παράθυρα όπου έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε καλύτερο σήμα.

Καλύτερη προστασία
Ένα κόλπο για να προστατεύσετε το κινητό σας από τη σκόνη, τη βροχή, την άμμο και το νερό είναι να το βάλετε σε μια από αυτές τις σακούλες που κλείνουν ερμητικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε παραλία, βάλτε το κινητό σας στη σακούλα.

Μακριά από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές
Για να έχετε δυνατό σήμα κρατήστε μακριά το κινητό σας από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως λάπτοπ, τάμπλετ και τηλεοράσεις.

Καλύτερο σήμα
Ένας άλλος τρόπος για να έχετε καλύτερο σήμα για το κινητό σας είναι να κλείσετε το WiFi και το Bluetooth. Όταν ούτε αυτό δεν βοηθάει, κλείστε και ξανανοίξτε το τηλέφωνό σας.

Δυναμώστε τον ήχο με ένα ποτήρι
Ψάχνετε ένα εύκολο τρόπο για να δυναμώσει ο ήχος του κινητού σας; Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε το ξυπνητήρι βάλτε το σε ένα ποτήρι ή σε ένα φλιτζάνι – θα ξυπνήστε αμέσως!

Κλήσεις μέσω WiFi
Ψάχνετε κόλπα για το κινητό όταν τελειώνουν οι μονάδες σας; Σκεφτείτε έξυπνα. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές σαν το skype και κάντε δωρεάν τηλέφωνα μέσω WiFi. Κατεβάστε λοιπόν αυτές τις εφαρμογές και κάντε οικονομία στο χρόνο ομιλίας σας.

Οικονομία στη μπαταρία
Ένας τρόπος για να κάνετε οικονομία στη μπαταρία όταν δεν περιμένετε κάποιο τηλεφώνημα, κι ειδικά όταν κοιμάστε, είναι να το κλείνετε. Παρόλο που ορισμένα κινητά διαθέτουν ενσωματωμένο ένα αυτόματο χαρακτηριστικό εξοικονόμησης ενέργειας, εάν το δικό σας δεν το διαθέτει μπορείτε να το κλείνετε.

Σε περίπτωση που το χάσετε
Μήπως είστε λίγο αφηρημένοι καμιά φορά; Μήπως χάνετε ή ξεχνάτε το κινητό σας στο λεωφορείο ή στο εστιατόριο; Βάλτε το όνομά σας κι ένα τηλέφωνο ανάγκης στην οθόνη κλειδώματος ή σαν ταπετσαρία κι εάν είστε τυχερός μπορεί να σας τηλεφωνήσει κάποιος που το βρήκε.

Φόρτιση μπαταρίας
Οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι τα τηλέφωνα θα πρέπει να φορτίζονται μόνο όταν η μπαταρία έχει πέσει πάρα πολύ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι μπαταρίες των τηλεφώνων έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζονται νωρίς και συχνά έτσι ώστε να μην αποφορτίζονται εντελώς, κάτι που μπορεί να βλάψει την μπαταρία.

Οδηγίες ταξιδιού
Όταν ταξιδεύετε σε άγνωστα για εσάς μέρη για πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να ελέγχετε συνέχεια το δρομολόγιο στο τηλέφωνό σας και να χαλάτε μπαταρία. Βγάλτε ένα screenshot με τις οδηγίες και κλείστε το internet για να κάνετε οικονομία στη μπαταρία.

Πως να μοιράζεστε τοποθεσίες
Μπορεί να μην έχετε ευχέρεια να δίνετε οδηγίες από το τηλέφωνο αλλά μπορείτε να μαρκάρετε το σημείο που θέλετε στο χάρτη και να το στέλνετε στους φίλους σας. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το κάνατε σωστά.

Απενεργοποιηστε τη δόνηση
Επιλέξτε τον ήχο που σας ταιριάζει και βγάλτε τη δόνηση από το κινητό σας για να μην καταναλώνετε επιπλέον μπαταρία. Εάν μπορείτε χαμηλώστε και τον ήχο όσο μπορείτε.

Μειώστε το επίπεδο φωτεινότητας
Για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία σας, καθορίστε τη φωτεινότητα στο ελάχιστο που σας βολεύει και απενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης βέλτιστης φωτεινότητας.

Δροσερή μπαταρία
Για μην σας τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας βεβαιωθείτε ότι δεν την καλύπτει τίποτα για να μην υπερθερμαίνεται. Επίσης μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι ή στον ήλιο και μην το βάζετε στην τσέπη σας γιατί η θερμότητα του σώματός σας ανεβάζει τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Ανάλυση φωτογραφιών
Όσο πιο υψηλή η ανάλυση τόσο καλύτερες οι φωτογραφίες σας. Για αυτό το λόγο επιλέξτε την υψηλότερη δυνατή ανάλυση που σας παρέχει το κινητό σας και απολαύστε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Προγραμματισμενη σιγαση
Υπάρχουν κάποιες φορές που ξεχνάτε να βγάλετε το κινητό σας από τη σίγαση και χάνετε σημαντικά τηλεφωνήματα, ή και το ίδιο το κινητό σας καθώς δυσκολεύεστε να το εντοπίσετε μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε την προγραμματισμένη σίγαση κάθε φορά κι έτσι το κινητό σας θα την απενεργοποιήσει αυτόματα όταν πρέπει.

Γρήγορη φόρτιση
Όταν βιάζεστε να φύγετε και πρέπει να φορτίσετε το κινητό σας, βάλτε το στη λειτουργία πτήσης και ανακαλύψτε πόσο πιο γρήγορα φορτίζει.

Καλύτερες selfie
Εάν θέλετε να βγάλετε selfie χρησιμοποιήστε τα κουμπάκια του ήχου. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε το τηλέφωνο στη σωστή γωνία χωρίς να προβληματίζεστε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα κουμπιά του ήχου στο καλώδιο των ακουστικών σας.

Καλύτερα βίντεο
Καλύψτε το μικρόφωνο για να αποφύγετε τους δυσάρεστους ήχους όταν τραβάτε βίντεο.

msn.com

Αφηστε καποιο σχολιο