Πώς θα απομακρύνεις την μυρωδιά τουψαριού από την κουζίνα σου

  • Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 08:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

 

Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και μάλιστα μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Πολλά fancy εστιατόρια διαθέτουν gourmet πιάτα με ψάρι, καθώς πρόκειται και για μια ακριβή τροφή.

Το να το μαγειρεύεις όμως είναι διαφορετικό. Είναι πιο δύσκολο.

Το ψάρι είναι ένα tricky τρόφιμο που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή.

Το πιο βασικό πρόβλημα είναι η μυρωδιά που αφήνει πίσω του.

Όταν μαγειρευτεί, ακόμα κι όταν φαγωθεί, η μυρωδιά του μένει στα πιάτακαι γενικότερα στην κουζίνα.

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζεις ότι το πραγματικά φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει. Η μυρωδιά όμως έχει να κάνει και με τον τρόπο μαγειρέματος. Για παράδειγμα, το τηγάνισμα προκαλεί έντονη μυρωδιά, ωστόσο, άλλες τεχνικές, όπως το να βάλεις το ψάρι σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

Ειδικοί προτείνουν να «εξουδετερώσεις» τις μυρωδιές πριν το μαγείρεμα με το να μουλιάσεις το ψάρι σε γάλα ή διάλυμα από νερό και λεμόνι,όπως διαβάζουμε στο Reader’s Digest.

Αν όμως είναι ήδη αργά και η μυρωδιά έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην κουζίνα, μπορείς να αναμείξεις ξύδι με νερό και να το βράσεις για λίγο. Μπορείς, ακόμη, να προσθέσεις στικ κανέλας ή έλαιο λεβάντας για πιο ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα. Έτσι, η μυρωδιά του ψαριού θα εξαφανιστεί, σύμφωνα με το Good Housekeeping.

Ακόμη, πριν το μαγείρεμα, κλείσε όλες τις εσωτερικές πόρτες ώστε να μην κυκλοφορεί η μυρωδιά στα δωμάτια αλλά να παραμείνει μόνο στην κουζίνα. Άνοιξε το παράθυρό ή την πόρτα της κουζίνας ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να πάρει την μυρωδιά προς τα έξω, αερίζοντας την. Φυσικά, καθάρισε τα λάδια ή τα σκουπίδια που περιέχουν ψάρι ώστε να μην παραμένει η μυρωδιά. 

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, ψήσε... μπισκότα για να μοσχοβολήσει η κουζίνα με γλυκό άρωμα που θα καλύψει αυτό το κολλώδες του ψαριού.

bovary,gr