Γυναίκα πέθανε αφού έφαγε μανιτάρια σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

  • Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 09:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Telegraph, μια γυναίκα πέθανε αφού έφαγε το Σάββατο στο RiFF, ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin στην Βαλένθια της Ισπανίας. Τουλάχιστον 23 ακόμα άτομα που έφαγαν πρόσφατα στο εστιατόριο, δήλωσαν πως αισθάνθηκαν αδιαθεσία μετά το φαγητό.

Η María Jesús Fernández Calvo (46 ετών) πέθανε την Κυριακή ύστερα από έντονο εμετό και διάρρεια, όπως γράφει η ιστοσελίδα. Η άτυχη γυναίκα επισκέφθηκε το εστιατόριο μαζί με το γιο και το σύζυγό της για να γιορτάσουν τα γενέθλια του τελευταίου. Και τα δύο άλλα μέλη της οικογένειάς της ένιωσαν αδιαθεσία μετά το φαγητό αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Η María παρήγγειλε ένα πιάτο με ρύζι και μορχέλες (είδος μανιταριού), κάτι που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν πως δηλητηριάστηκε από τα μανιτάρια. Η ισπανική εφημερίδα El Pais έγραψε ότι το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό, μέχρι να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου της γυναίκας. «Θα πρέπει να περιμένουμε την αυτοψία μέχρι να πούμε αν ήταν η κατάποση μιας τροφής που προκάλεσε άμεσα το θάνατό της ή εάν αυτή προκάλεσε μια κατάσταση που είχε αυτή τη θανατηφόρα έκβαση ή εάν η γυναίκα έπασχε ήδη από κάτι», είπε ο περιφερειακός υγειονομικός υπεύθυνος.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του RiFF, Bernd H. Knöller, δήλωσε πως λυπάται πολύ για όσα έγιναν, ενώ επιβεβαίωσε πως συνεργάζεται με το υγειονομικό για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

olivemagazine.gr