Ένα τραγούδι για μια σχολική ποδιά στο Μαλάουι - Μουσική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο

  • Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 08:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Η μουσική παράσταση  «Λιθογραφία με αερόστατο» (για το Spin the wheel-2), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στο «Μικρό Θέατρο», του Πολιτιστικό Κέντρου  Ηρακλείου.

Συντελεστές της παράστασης: Ελευθερία Κοκοτσάκη: τραγούδι-απόδοση κειμένων Γιώργος Λουτσέτης: πιάνο-τραγούδι-επιλογή κειμένων- δομή παράστασης.

Στόχος της μουσικοθεατρικής συνάντησής, υπό τη συνοδεία πιάνου και δύο φωνών, είναι η στήριξη του Spin the Wheel 2, δηλαδή της ενίσχυσης 825 παιδιών με σχολικές στολές, ώστε εκείνα να φοιτούν στο σχολείο για τα επόμενα (τουλάχιστον!) 3 έτη.

 Η σχολική στολή για τα παιδιά του Μαλάουι ισοδυναμεί με:

1) Φοίτηση στο σχολείο για 3 έτη.

2)Μεταφορά της από παιδί σε παιδί.

3)Προστασία από καιρικές συνθήκες και ασθένειες.

4)Σύμβολο ισότητας των κοριτσιών με τα αγόρια μιας κι έχοντας μία στολή, το κορίτσι αποφεύγει τον παιδικό γάμο και την πρόωρη εγκυμοσύνη.

5)Ένδειξη κοινωνικής ανάπτυξης, μιας και τα παιδιά της οικογένειας έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση με τη στολή.

Η σχολική στολή στην Αφρική είναι κάτι σαν τη στολή υπερήρωα για τα παιδιά.

Ενώ, προφανώς, δεν είναι η σχολική στολή αυτή που αποδεικνύει την αξία της εκπαίδευσης για το κάθε παιδί, αλλά η ίδια η φοίτησή του στο σχολείο που το γεμίζει τα εφόδια για να «πετάξει», χρειάζεται τη στολή αυτή ως μέσο για να εξασφαλίσει την πρόσβασή του στο σχολείο κι άρα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων (φτερών) του!

Μια παράσταση που πατάει στη γη και πετάει στο όνειρο. Με αναφορές από μουσικές, στίχους και κείμενα που αναδεικνύουν τις λιθογραφίες των βιωμάτων, αλλά που ανοίγουν και το παράθυρο σε μια έξοδο προς εκείνο που μας πάει παραπέρα, πιο ψηλά, πιο φωτεινά, στο ξέφωτο που ταξιδεύει το αερόστατο των ονείρων μας.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν:

Αποσπάσματα από ποιήματα, κείμενα, και στίχους των: Σαρλ Μπωντλαίρ, Jose Micard Teixeira, Carl Sagan, Αζίζ Νεσίν, Βαγγέλη Φίλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Καββαδία, Federico Garcia Lorca, Λίλιαν Μπουράνη.

Τραγούδια και μουσικές των: Νίκου Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Χρήστου Θηβαίου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μηλιώκα, Χρήστου Λεοντή, Ελένης Καραΐνδρου, Μίκη Θεοδωράκη, και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη.

Είσοδος: 6 ευρώ =1 παιδί παίρνει 1 σχολική στολή.

Δημιουργίααφίσας: Nest Studio καιProductions.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

Με την ευγενική υποστήριξη του «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης».

Χορηγοί επικοινωνίας: Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4, www.inotos.gr.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται στην εθελοντική δράση Spin the Wheel 2.

Αφηστε καποιο σχολιο