9 μικρά πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

  • Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 08:45
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Η επιτυχία είναι θέμα επιλογών και θέμα προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «συνταγή» για να τα καταφέρεις. Απλά χρειάζεται να το αποφασίσεις. 

Οταν δεν έχεις σύστημα και πρόγραμμα, τότε το πιο πιθανό είναι τα σχέδιά σου να ναυαγήσουν. Ανθρωποι που εισέπραξαν επιτυχία στον τομέα με τον οποίο καταπιάστηκαν φαίνεται ότι δεν κάνουν τίποτα τυχαία. Ολα είναι βάσει σχεδίου, συγκεκριμένα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν συγκεκριμένους στόχους και καταστρώνουν τη δική τους στρατηγική για να τους κατακτήσουν.

Μελέτες πάνω σε θέματα συμπεριφοράς δείχνουν ότι η επιμέλεια είναι εκείνη που μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική επιτυχία, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Το να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση, το να είμαστε παρατηρητικοί και να τηρούμε το πρόγραμμα μάς κάνει αποτελεσματικούς και μας βοηθάει στην υλοποίηση των στόχων μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να σημειώνουν αυτά που θέλουν να κάνουν, επιτυγχάνουν τους στόχους τους σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς που δεν σημειώνουν.

Ας δούμε τα 9 μικρά βήματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά:

1. Εκπαιδεύουν τον εαυτό τους να είναι άνετοι με το άβολο.

Είναι αυτό που λέμε «βγες έξω από το πεδίο της άνεσής σου». Η ζώνη άνεσης (comfort zone) είναι μια προσωπική νοητή περιοχή. Μέσα σε αυτή αισθανόμαστε ασφαλείς και χαλαροί να ζούμε, να δρούμε, να συμπεριφερόμαστε. Μέσα σε αυτό βιώνουμε λιγότερο στρες και το ρίσκο είναι ελεγχόμενο. Το θέμα όμως είναι μαθαίνουμε να λειτουργούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, γιατί αμφισβητούν και ρισκάρουν, εκθέτοντας μονίμως τον εαυτό τους σε νέες ιδέες.

2. Κάνουν κάτι καλό για τον συνάνθρωπό τους χωρίς να περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα

Ενας πετυχημένος άνθρωπος, που ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, δεν φοβάται ποτέ να προσφέρει την στήριξή του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εστιάζει στο καλό και έχει θετική σκέψη. Προσφέρει χωρίς να περιμένει κάτι ως αντάλλαγμα. 

3. Μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Το λάθος είναι μόνο μάθημα και σοφία. Το θέμα δεν είναι πόσες φορές πέφτεις κάτω, αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι. Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα στην ζωή τους, βλέπουν τα λάθη ως μαθήματα. Δεν τα παρατάνε στο πρώτο λάθος. Αντίθετα κοιτούν να βελτιώνονται βήμα- βήμα.

4. Εχουν επιμονή και υπομονή

Με επιμονή και υπομονή φτάνεις στην επιτυχία και είναι δύο αρετές πολύ σημαντικές. 

5. Να ξυπνάς νωρίς

Όπως έχει διαπιστωθεί οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν να ξυπνήσουν νωρίς για να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν δουλεύεις νωρίς το πρωί, προσπάθησε να μην πατήσεις το snooze στο ξυπνητήρι σου. Ξύπνα νωρίτερα και όχι οριακά, απόλαυσε με ηρεμία τον χρόνο που έχεις πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά σου και επένδυσε ποιοτικό χρόνο σε εσένα και τις ανάγκες σου. 

6. Δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους

Υπάρχει ένα ισχυρός δεσμός μεταξύ της υγείας, της ευτυχίας και της επιτυχίας. Ενας καλός ύπνος, μια σωστή διατροφή και ένας ποιοτικός τρόπος ζωής είναι η βάση για την επιτυχία.

7. Ζουν το σήμερα και εκμεταλλεύονται την κάθε στιγμή

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς γι´ αυτό να χαίρεσαι κάθε στιγμή της διαδρομής. Να ζεις το σήμερα και να είσαι ευγνώμων για αυτό. 

8. Εχουν πάντα μαζι τους ένα σημειωματάριο

Αγόρασε ένα τετράδιο και γράφε τις σκέψεις σου και σημείωνε κάθε σου ιδέα. Εκεί μπορείς να γράφεις επίσης τους στόχους σου. Οποτε έχεις χρόνο θα το διαβάζεις. 

9. Σέβονται τον χρόνο του άλλου 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι συνεπής και σέβονται πάντα τον χρόνο του άλλου. 

bovary.gr