Η Μπάρμπι με αναπηρικό αμαξίδιο - Η γνωστή κούκλα θέλει να διευρύνει τον ορισμό της ομορφιάς

  • Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019 10:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Τον Ιούνιο, η Mattel θα κυκλοφορίσει μία νέα κούκλα Barbie που κάθεται σε μια αναπηρικό αμαξίδιο και ακόμα μία με τεχνητό πόδι, ως τμήμα της συλλογής barbie fashionistas. Η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών προσπαθεί πάντα να ακούει τις απαιτήσεις των καταναλωτών, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δημιουργόντας κούκλες με διαφορετικούς σωματότυπους και χρώμα δέρματος. Έχει επίσης προσφέρει στους άνδρες πολλούς νέους επαγγελματικούς ρόλους, όπως γιατρός, μηχανικός, πιλότος και επιστήμονας.

Η ίδια η εταιρεία δήλωσε στο δελτίο τύπου: “Ως brand μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση γύρω από τις σωματικές αναπηρίες συμπεριλαμβάνοντας τέτοιες περιπτώσεις στην συλλογή barbie fashionistas, για να παρουσιάσουμε μια πολυδιάστατη άποψη της ομορφιάς και της μόδας”.

«Με την πάροδο των ετών, η συλλογή έχει εξελιχθεί ώστε να αντικατοπτρίζει περισσότερο τους κόσμους που βλέπουν τα κορίτσια γύρω τους. είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τις επιλογές στην πιο ποικιλόμορφη και αποκλειστική συλλογή με κούκλες στον κόσμο », σημειώνει στο instagram της.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί προσπάθησαν να κάνουν τον κόσμο της κούκλας πιο περιεκτικό. Το 1997 η Mattel εισήγαγε την «Wheel chair Becky», μία ΑΜΕΑ φίλη της Barbie σε αμαξίδιο. Αποσύρθηκε όμως γρήγορα καθώς αποδείχθηκε ότι η αναπηρική καρέκλα δεν ήταν συμβατή με άλλα αξεσουάρ Barbie.

Η νέα κούκλα θα έχει ένα ελαστικό σώμα με αρθρώσεις, ώστε να μπορεί να καθίσει εύκολα στην καρέκλα. Ακόμα και άλλες κούκλες μέσα στη συλλογή θα μπορούν να καθίσουν στο συγκεκριμένο αμαξίδιο και να τη χρησιμοποιήσουν.

marieclaire.gr