20χρονη έκανε piercing στη μύτη και έμεινε παράλυτη

  • Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019 09:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η συγκλονιστική ιστορία της 20χρονης Layane Dias από τη Βραζιλία, δείχνει ότι δεν πρέπει να περιφρονούμε έναν πόνο ή μια ενόχληση που επιμένει.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα, τον Ιούλιο του 2018, έκανε τρύπα στη μύτη της και έβαλε ένα σκουλαρίκι.

Όταν το piercing άρχισε να ματώνει και να πρήζεται η νεαρή κοπέλα έβαλε λίγη αλοιφή και, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun», «μετά από μία εβδομάδα, το πρήξιμο εξαφανίστηκε».

Ωστόσο, άρχισαν πόνοι στα πόδια της, που έγιναν σύντομα έντονοι. Πήγε σε γιατρούς, οι οποίοι όμως δε μπορούσαν να δώσουν μια λογική εξήγηση.

Τελικά, οι αιματολογικές εξετάσεις της έδειξαν ότι είχε μολυνθεί από σταφυλόκοκκο, τον οποίο είχε κολλήσει από την πληγή στη μύτη της.

Σύντομα, ο πόνος στα πόδια της άρχισε να εξελίσσεται σε μούδιασμα σε όλο το σώμα της, που την ανάγκασε να σταματήσει να περπατά.

Όταν πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο για εγχείρηση, οι γιατροί διαπίστωσαν μισό λίτρο πύου στη σπονδυλική της στήλη, που πίεζε έντονα τρεις σπονδύλους.

Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση της μόλυνσης, όμως η Layane δεν ανέκτησε τον έλεγχο των ποδιών της.

Δύο μήνες μετά πήρε εξιτήριο αλλά με τη διάγνωση σοκ ότι ίσως μείνει στο αναπηρικό αμαξίδιο για όλη της τη ζωή.

«Στην αρχή, ήταν πολύ στενάχωρη η κατάσταση. Η ζωή μου άλλαξε πολύ αλλά ήμουν χαρούμενη που τουλάχιστον είχα βγει από το νοσοκομείο. Γνώρισα άλλους νέους σε αμαξίδιο και είδα πως μπορώ να είμαι χαρούμενη κι έτσι» αφηγείται η ίδια, ανεβάζοντας φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram με την ουλή στην πλάτη της και τη λεζάντα: «Γιατί, πιστέψτε με, οι νεκροί δεν αποκτούν ουλές. Μία ουλή σημαίνει: Επέζησα».

enikos.gr