Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

  • Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 09:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια
1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα
1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε. 

olivemagazine.gr