Γενετιστής του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι βρήκε το μυστικό της αιώνιας νεότητας -Γύρισε τον χρόνο 20 χρόνια πίσω

  • Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 10:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Tο «Αγιο Δισκοπότηρο» της νεότητας, τον τρόπο που θα εμποδίζει το γήρας και τις συνέπειές του, υποστηρίζει ότι έχει βρει ένας γενετιστής του Χάρβαρντ. 

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Σινκλέρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει τις πρακτικές στον εαυτό του και ότι, αν και είναι 49 ετών, έχει γίνει ξανά... 30άρης. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι έχει «μειώσει» τη βιολογική του ηλικία κατά δύο δεκαετίες. Το μυστικό του, όπως λέει, είναι η καθημερινή λήψη ενός μορίου, το οποίο -σύμφωνα με τη δική του έρευνα- βελτίωσε την υγεία και διεύρυνε τη διάρκεια ζωής των ποντικιών.

Πλέον, ο γενετιστής του Χάρβαρντ περηφανεύεται ότι έχει τους πνεύμονες, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση ενός «νεαρού ενήλικα» και τον «καρδιακό ρυθμό ενός αθλητή».

Ο γενετιστής έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για να εμπορευτεί πιθανά προϊόντα επέκτασης ζωής.

Η κριτική των επικριτών του, πάντως, είναι σφοδρή: 

«Αν λες ότι είσαι ένας καταπληκτικός επιστήμονας που έχει βρει μια θεραπεία για τη γήρανση, αποσπάς μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο επικριτής των δηλώσεων και των μεθόδων του Σινκλέρ, Τζέφρι Φλάιερ, ο οποίος είναι πρώην κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. «Υπάρχει οικονομικό κίνητρο και προτροπή για υπερβολική προπαγάνδα πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας», συμπλήρωσε με νόημα.

«Η πώληση συμπληρωμάτων διατροφής με μη αποδεδειγμένο κλινικό όφελος είναι συνηθισμένη», δήλωσε ο Στίβεν Ο´Ράιλι, διευθυντής Ερευνητικών Εργαστηρίων του Κέιμπριτζ. «Αυτό που είναι ασυνήθιστο στην περίπτωση αυτή είναι ο βαθμός στον οποίο ιδρύματα και άτομα από τα υψηλότερα επίπεδα της ιατρικής ακαδημίας έχουν συνεταιριστεί για να παρέχουν επιστημονική αξιοπιστία για ένα προϊόν του οποίου τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία δεν είναι αποδεδειγμένα», κατέληξε.

iefimerida.gr