Η δημοφιλής παιδική σειρά Πέππα το Γουρουνάκι και οι «παρενέργειές» της

  • Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 10:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί


 

Οι γονείς στην Αμερική παρατήρησαν ότι τα μικρά παιδιά τους υιοθετούν βρετανική προφορά αφού παρακολουθήσουν το δημοφιλές παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Peppa Pig» (Πέππα το Γουρουνάκι).

Η Τζάνετ Μάνλεϊ μητέρα δύο παιδιών, εξήγησε ότι ξαφνικά άρχισαν να μιμούνται τη βρετανική προφορά λόγω της «παρενέργειας της Peppa» και ότι το αντιλήφθηκε όταν η κόρη της άρχισε να την αποκαλεί «mummy», όταν στη διάρκεια πτήσης για την Αυστραλία είδε επεισόδια της παιδικής σειράς.

«Μέχρι την ηλικία των 20 μηνών, η κόρη μου δεν είχε δει τηλεοπτική οθόνη. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε με αεροπλάνο στην Αυστραλία», έγραψε η Μάνλεϊ στο Romper, ιστοσελίδα με θέματα για μητέρες. «Μετά από διάρκειας 21 ωρών πτήση βλέποντας επεισόδια Peppa Pig στο iPad, το παιδί μου είχε υιοθετήσει τη βρετανική προφορά της Peppa, με αποκαλούσε "mummy" και τελείωνε τις προτάσεις της με το χαρακτηριστικό "ρουθούνισμα της Peppa…" το αποκαλούν επίδραση της Peppa».

Η παιδική σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες της ζωής της Peppa με την οικογένειά της και τους φίλους της σε μια φανταστική πόλη της Βρετανίας. Το καρτούν προβάλλεται σε όλο τον κόσμο και έχει περισσότερους από 7 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.

Οι γονείς άρχισαν να σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης την ξαφνική αλλαγή στην προφορά των παιδιών τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πιο διασκεδαστική πτυχή της ζωής μου αυτή την περίοδο είναι ότι το μικρό παιδί μου παρακολουθεί τη σειρά Peppa Pig και τώρα μιλά με βρετανική προφορά» έγραψε ένας χρήστης στο twitter.

«Το καλύτερο που κάνει ο Noah αυτές τις μέρες είναι που μιλά με τη βρετανική προφορά της Peppa Pig» έγραψε τον περασμένο μήνα ο κριτικός κινηματογράφου Clayton Davis.

«Ναι, μπορώ να εγγυηθώ για το φαινόμενο Peppa στο σπίτι μας. Η Τάιλα υιοθέτησε μια ελαφρά προφορά και το λεξιλόγιο των Βρετανών και χρησιμοποιεί τη λέξη "straightaway" περισσότερο απ΄ όσο έχω ακούσει στη ζωή μου!» ανέφερε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

«Το τετράχρονο κοριτσάκι μου λατρεύει να βλέπει την Πέππα το Γουρουνάκι και παρατήρησα ότι η προφορά και η γραμματική της είναι εξαιρετικές», σχολίασε ένας άλλος γονιός.

newsbeast