Έτσι θα μειώσετε το χρόνο που περνούν τα παιδιά στην οθόνη

  • Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Μπορεί να γκρινιάζουν επειδή θέλουν κι άλλο ή αδυνατείτε να έχετε την προσοχή τους, έστω για λίγο, όταν τους μιλάτε

Ανησυχείτε ότι τα παιδιά περνούν πολλές ώρες στο κινητό ή τον υπολογιστή; Μπορεί να γκρινιάζουν επειδή θέλουν κι άλλο ή αδυνατείτε να έχετε την προσοχή τους, έστω για λίγο, όταν τους μιλάτε. Αν αυτή είναι η περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το χρόνο που περνούν στις οθόνες και να τους δείξετε πώς να επικοινωνούν με τους άλλους.

 

Περιορίστε το σε κοινούς χώρους. Αν έχετε ένα σταθερό υπολογιστή, είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο σαλόνι. Αυτό περιορίζει κάπως τα παιδιά ειδικά αν παίζουν πολλά παιχνίδια και οι γονείς τους το ξέρουν. Αν παίζουν από το κινητό σας, ζητήστε το με ευγενικό τρόπο, επειδή το χρειάζεστε για κάτι.
Βάλτε κωδικούς προστασίας. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν κατά λάθος αγορές με την πιστωτική σας κάρτα, επομένως οι κωδικοί είναι απαραίτητοι. Μπορείτε να μοιραστείτε κάποιους με το παιδί σας, ανάλογα με το πού θέλετε να μπει και πού όχι.
Ενημερώστε το εκ των προτέρων για το πόση ώρα του επιτρέπεται. Μην του το πείτε ξαφνικά γιατί θα θυμώσει, αλλά ενημερώστε το 20 λεπτά πριν του το πάρετε.
Περάστε χρόνο μαζί του. Τα περισσότερα παιδιά περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε μία οθόνη επειδή απλώς βαριούνται. Βρείτε λοιπόν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να γεμίσετε το χρόνο του και ενθαρρύνετέ το να ξεκινήσει κάποιο άθλημα ή άλλο χόμπι.

imommy.gr