Νέα παρουσίαση για τον Οδηγό Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 08:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας,  οργανώνει παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του ΦΕ.Κ.Κ. το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 17:30, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών, στους Απόστολους Πεδιάδος.

[Advertisement]

Θα μιλήσουν:
1.Δεσποινα Μαθιουδάκη, "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" με θέμα: Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο ''πλούτος'' της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη "φτώχεια" της απλότητας του Κρητικού.
2. Ιωάννα Τσουκιά, Γραμματέας του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με θέμα: Εικόνες που ξυπνούν και γεννούν αναμνήσεις.
3. Λάμπρος Βαμβακάς, Παθολόγος – Ογκολόγος, με θέμα: Κρητική διατροφή και υγεία.
4. Μαρία Δαμιανάκη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστολιανών με θέμα: Προϊόντα Αποστολιανής γης.
5. Γιώργος Μαυραντωνάκης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού με θέμα: Η Θραψανιώτικη βεντέμα στην Κρήτη.
6. Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού - επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.
Συντονίζει η Δημοσιογράφος, Μαρία Καλλέργη.

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, από το 2013 στο ετήσιο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καταγράφει παλιές επιτυχημένες συνταγές, από κάθε γωνιά της Κρήτης.
Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στα πέντε πρώτα Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη, παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.