Κοτόπουλο πιλάφι στον φούρνο

  • Σάββατο, 9 Φεβρουάριος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Το σπυρωτό ρύζι σερβίρεται και με μια κουταλιά γιαούρτι για τους καλοφαγάδες!

Υλικά

ADVERTISING
inRead invented by Teads

1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες ή κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει καλά
Προσθέτετε κρεμμύδι και σκόρδα ψιλοκομμένα και αφήνετε να γυαλίσουν για 2-3 λεπτά
Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και δύο ποτηράκια ζεστό νερό
Κλείστε το σκεύος και σιγοβράστε για μισή ώρα
Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε πυρέξ, προσθέστε το ρύζι
Συμπληρώστε με ζεστό νερό, να σκεπάζει ελάχιστα το ρύζι και απλώστε παντού το βούτυρο
Ψήστε σε 200 βαθμούς για 30 λεπτά -Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, στην πορεία (όπως στο ριζότο)
Ετοιμο! Σερβίρετε ζεστό, με γιαούρτι



Πηγή:  iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο