Οι γυναίκες στην επιστήμη - Εκδήλωση στο Ηράκλειο με ομιλίες, πειράματα και τηλεσκόπια

  • Παρασκευή, 8 Φεβρουάριος 2019 11:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η άτυπη Ομάδα Νέων Ηρακλείου “Youthtopia” σας προσκαλεί στην εκδήλωση της με τίτλο «Γυναίκες στην Επιστήμη», το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:15 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω).

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη (11 Φεβρουαρίου), οι ομιλητές μας, κατεξοχήν από τον χώρο των επιστημών, θα μας μιλήσουν για την θέση του γυναικείου φύλου στον κλάδο τους, για την εξισορρόπηση ανάμεσα στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την οικογένεια και για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετώπισαν στο δρόμο τους προς την κορυφή.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί και η ανδρική οπτική.

Θα μιλήσουν οι: Δρ. Βαμβακάκη Μ., Καθηγήτρια ΤΕΤΥ Παν. Κρήτης, Δρ. Ποϊράζη Π., Διευθύντρια Ερευνών IMBB, ΙΤΕ Δρ. Ντορμούση Ε., Υπότροφος Marie Curie ITE, Δρ. Φατούρου Π., Αναπλ. Καθηγήτρια CSD, ερ. ΙΤΕ Δρ. Οικονόμου Ε., Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής Παν. Κρήτης.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα πραγματοποιηθούν πειράματα από την ομάδα "Science Behind", αλλά και επίδειξη τηλεσκοπίων από την "Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης". Ευχαριστούμε ιδιαίτερα του χορηγούς της εκδήλωσης μας: Δήμο Ηρακλείου(Δήμος Ηρακλείου - Municipality of Heraklion), Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), Μινωϊκές Γραμμές(Minoan Lines S.A.), Φήμη(ΦΗΜΗ Τα Κρητικά αναψυκτικά), Beer O´ Clock (www.facebook.com/beeroclockgrher)