Ψητή πατάτα με γέμιση μπριζόλας

  • Πέμπτη, 7 Φεβρουάριος 2019 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά:

4 γλυκοπατάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

χυμό από 1 λάιμ

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

500 γραμ. μοσχαρίσια μπριζόλα κομμένη σε μεσαίες λωρίδες

2 κρεμμύδια

μία μίξη από πιπεριές σε όλα τα χρώματα

λίγο κόλιανδρο

2 αβοκάντο κομμένα στη μέση

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλύνετε καλά τις πατάτες, τρυπήστε τις παντού με ένα πιρούνι, τρίψτε τις με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Τυλίξτε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 45-55 λεπτά.
Για να κάνετε τη μαρινάδα, βάλτε σε ένα μπολ το χυμό λάιμ, το τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μοιράστε τη μαρινάδα σε 2 μπολ. Βάλτε την μπριζόλα στο ένα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο άλλο μπολ. Καλύψτε και τα δύο με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
Όταν έχετε ακόμα 20 λεπτά μέχρι να βγάλετε τις πατάτες, βάλτε στο τηγάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα των πιπεριών και ανακατέψτε για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίστε την μπριζόλα και τηγανίστε για 3-5 λεπτά. Ξαναβάλτε στο τηγάνι τις πιπεριές.
Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και ρίξτε αλάτι και κόλιανδρο. Για να σερβίρετε, κόψτε τις πατάτες στη μέση, καθαρίστε το εσωτερικό με πιρούνι και ρίξτε μέσα το μείγμα της μπριζόλας με τις πιπεριές και λίγο αβοκάντο.

imommy.gr