Τραγανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Mars με 4 υλικά

  • Τετάρτη, 6 Φεβρουάριος 2019 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Πανεύκολο, τραγανό, γευστικότατο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σοκολάτα Mars και τραγανά δημητριακή ρυζιού, Rice Krispies χωρίς ψήσιμο, με 4 μόνο υλικά. Μια συνταγή  για ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

5 σοκολάτες Mars  (4+1 χωριστά)
3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού Rice Krispies (Kellogg’s)
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος που λιώνει  (όπως Κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος ή άλλη που λιώνει εύκολα) κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις 4 σοκολάτες Mars σε μικρά κομματάκια και τις βάζετε σε μεγάλο, πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.
Αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 2-3 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού Rice Krispies και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 22×32 εκ. περίπου ή αντίστοιχο τετράγωνο, στρωμένο με λαδόκολλα και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω.
Σε άλλο μπολ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος με 1 κ.γ. σπορέλαιο ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό.
Ψιλοκόβετε και τη 1 υπόλοιπη σοκολάτα Mars και σκορπίζετε τα κομματάκια πάνω από το στρώμα λιωμένης σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 16 κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes.gr