Mεγαλώνουν το παιδί τους χωρίς φύλο!

  • Τετάρτη, 6 Φεβρουάριος 2019 09:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα


 

Αρραβωνιασμένοι πια, ο Emerson, ένας διεμφυλικός άντρας, και η Blue, μια γυναίκα που δεν αναγνωρίζει την έννοια του φύλου, διδάσκουν στην κόρη τους Claire πως δεν χρειάζεται να υιοθετήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου.

Η εφτάχρονη από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ λέει χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου είναι διεμφυλικός και την πρώτη φορά που μου το είπε ήμουν πραγματικά χαρούμενη και πραγματικά έκπληκτη, αυτό ήταν λοιπόν το τόσο ιδιαίτερο με κείνον!».

Η μικρή φαίνεται να ξέρει και να μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές του φύλου: «Διεμφυλικόςσημαίνει πως ξεκινάς ως μικρό κορίτσι ή μικρό αγόρι και μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι: ‘‘δεν νιώθω καθόλου να είμαι κορίτσι’’. Οπότε ξεκινάς ως κορίτσι και μετά μεγαλώνεις ως αγόρι. Ή ξεκινάς ως αγόρι και μεγαλώνεις μετά ως κορίτσι».

Η μητέρα της, η 26χρονη Blue, λέει: «Νομίζω πως είναι σημαντικό να μιλάς στα παιδιά γι’ αυτές τις πτυχές … Νομίζω ότι αγόρια και κορίτσια έχουν αυτές τις προσδοκίες με τις οποίες τους επιβαρύνει η κοινωνία. Νομίζω πως δεν μπορείς έτσι να βρεις τον εαυτό σου, μέσα σε αυτά τα κουτάκια, γιατί δεν χωράμε σε αυτά τα κουτάκια».

Η Claire είναι η κόρη της από τον πρώτο της άντρα, μια «τοξική σχέση», όπως δηλώνει, καθώς εδώ και δύο χρόνια βρήκε τον άνθρωπο της ζωής της στο πρόσωπο του 29χρονου Emerson, ο οποίος άρχισε να αυτοπροσδιορίζεται ως άντρας μόλις στα 26 του.

Αμφότεροι δηλώνουν πως η σεξουαλικότητα και η ταυτότητα φύλου είναι έννοιες ρευστές και αυτό που θέλουν για την κόρη τους είναι «να βρει κάποιον που να την ενθαρρύνει να είναι ο εαυτός της, να την παρακινεί να μάθει καλύτερα τον εαυτό της, να τη σέβεται…».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Instagram σε κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν την ταυτότητα του φύλου τους, καθώς και η Blue λέει πως «δεν αυτοπροσδιορίζομαι ούτε ως άντρας ούτε ως γυναίκα. Αναγνωρίζω πως είμαι σε αυτή την γκρι περιοχή. Νιώθω αρσενικό. Νιώθω θηλυκό. Μου αρέσουν τα αντρικά ρούχα. Μου αρέσουν τα γυναικεία ρούχα»…

newsbeast